2017 asgari ücret – Tıbbiyeli Sözlük
asgari ücret zammı belli oldu.



işverenlerin geçen yıl yapılan artıştan dolayı sıfır zam, sendikaların da 1600-2000 tl bandında olmasını istediği asgari ücret beklenildiği üzere net 1404 tl olarak belirlendi.



bu yıl enflasyon oranı %6.5 olması beklenirken, zam da enflasyon oranının üstünde %8 olarak gerçekleşti.
Gerçekten şu parayla bir insan ankarada tek başına bile yaşayamaz



Yalnız şu var ki bu ücret tamamen vasıfsız insanlar için geçerli sokakta adam çağır çalıştır işte onun fiyatı bu.

herkes ister ki asgari ücret 2000-3000 lira olsun ama vasıfsız elemana bu kadar verildiğinde vasıflı olana (öğretmene memura doktora işinde uzman işçiye) kaç lira maaş verilecek.
Asgari ucret artışının ne götürüp ne getirecegini tartismak bi yana, buna karar verecek olanlarin 17000 maas alip 3-5 liraya lüks lokantalardaki yemekleri aratmayan yemeklerle beslenen kisiler olmasi bana pek saglikli gelmiyor
Açlık sınırının 1500, yoksulluk sınırının 4800 lira olduğu ülkedeki asgari ücret tutarıdır.

4 kişilik bir aile sebze, meyve, et, süt, yumurta Vs ile sağlıklı bir şekilde beslenebilmek için aylık 1500 lira harcamak zorunda. Biz biliyoruz ki İstanbul'da bu parayla hem mutfak masraflarını hem kirayı hem de çocuklarının eğitim masraflarını karşılamaya çabalayan binlerce insan var.

Hal böyleyken, yöneticilerimiz passat mı çeksin yanlarına?
Altınsız kaşık çatalla beslenemeyen, kolundan hermes marka yüzbinlerce liralık çantayı eksik etmeyen, saraylarda yaşayan insanların belirlediği; sinirimi bozan ücrettir.