2018 şubat tus – Tıbbiyeli Sözlük
yapılmayacağı gündemde olan sınavdır. bazı dershane yetkililerinin önden haber uçurmasıyla gündeme gelen konu hala netlik kazanmış değil. tıpta uzmanlık kurulu her ne kadar şubat sınavı için kadro taleplerinde bulunmuş olsa bile bir gecede teog sınavının kalktığı ülkemizde gerçekleşme ihtimali mevcut.
Yarın gerçekleşecek sınav. Tüm tusiyerlere başarılar, dilerim gönlünüzden geçen branşa kavuşursunuz...
sınava gireceğimden çok üniversiteden arkadaşlarımı göreceğim diye heyecanlandığım sınav. bugüne kadarki çalışma miktarıma bakarak barajı geçebileceğimden bile ümitli değilim ama umut dünyası gidiyoruz işte.



umarım herkesin istediği yerlere yerleşebileceği,tercihleriyle mutlu olacağı bir sınav olur. allah zihin açıklığı versin gireceklere.
Temel bilimler kısmı orta-kolay, klinik bilimler kısmı ise zorlayıcılığını hissettirmiştir. Özellikle genel cerrahi sık sık neyden bahsettiği hakkında soru sordurtan sorularla doluydu.
regüler bir intörn olarak yerleştirmelere yetişemeyeceğimden, yerleşme amacından daha çok kendimi denemek amaçlı girdiğim tus'tur.



öncelikle şöyle bir kritiğini yapayım.

temel bilimler genel anlamda insaniydi. bunu açıkça belirtmek gerek. sorular çoğu zaman açıktı. hatırlayamadığım şeyleri biraz çağrışım yaparak aklıma getirdim.



klinik bilimlerse zordu hakikaten, hazırlayanlar denge unsuru yapmışlar besbelli. genel cerrahi, küçük stajlar. sorular da karmaşık sırada ya resmen başım döndü(*)



vakalar ve ilk istenecek tetkikler soruları biraz beyin yaktı.



umarım isteyen istediği bölüme girer.
İlk yapılması gereken en olası ve aynı zamanda en elzem ve aynı zamanda.... resmen birileri mastürbasyon yapmış, özellikle cerrahide.
Duyduğum en güzel yorum " Çok güzel sınavdı çok hoşuma gitti, Ağustos'a da girmeyi düşünüyorum" dur.
temel

anatomi: kolay

fizyoloji: kolay

biyokimya: kolay-orta

mikrobiyoloji: kolay

patoloji: orta-kolay

farmakoloji: son yılların en kolayı

klinik

dahiliye: orta, belki zor

pediatri: kolay

genel cer: zor, kazık

khd: kolay

genel itibariyle agustos 2017 tus'u ile karşılaştırdım kızmayın sonra.
temel bilimleri ortalama bir tus gibiydi. Sadece patoloji bir tık daha zor olabilir. klinikte de cerrahi bilimler haricinde yine sıradan bir tustu, dahiliyenin falan hangi kısmına zor deniyor anlayabilmiş değilim.(son 5 tus arasında değerlendirildiğinde)

Yerleşip yerleşemeyeceğimi merakla beklediğim sınav.