alışveriş poşetlerinin parayla satılması – Tıbbiyeli Sözlük
Ab uyum süreci nedeniyle 1 ocak 2019 tarihinden sonra tüm alışveriş mekanlarında başlayacak uygulama.



Poşet kullanımının azaltılması hedeflenmekte, bence başarılı bir uygulama. Yurtdışında da gördüğüm, herkes pazar çantası gibi çantalarını yanında taşıyordu, gerçekten kimsenin poşet satın aldığını görmedim. Bizim ülkemizde “poşete para vermek istemeyen adam cinayet işledi” haberlerini görür müyüz? Görürüz.
"Parasıyla değil mi ulen" diyerek çevre kirliliğinin arttığı yegane ülke olabiliriz.Ancak yine de olumlu karşılıyorum,en azından kasalarda görgüsüzce poşet alan tipleri görmek zorunda kalmıcaz
poşete para vermemek için markete eşek getiren amcaların devrini başlatan olay. memleketimden manzaralar tadında yaşıyoruz...
poşet yasağına karşı olmamakla beraber firmaların bunu kullandığını görüyorum. lc waikiki 40 kuruş alırken, karaca poşet boyutuna göre fiyat alıyor. arkadaşımın elinde orta boy poşet vardı 1 tl almışlar. baktım kanunda sadece taban ücret belirtilmiş 25 kuruş olarak.

alınan fazla poşetler de aslında israf edilmiyordu. hepsi boyutuna ve kullanım amacına özenle istiflenip çöp poşeti, taşıma aracı vb. kullanılıyordu.

çevre kirliliği önlensin amenna ama firmalar da bu kâr aracı olarak görmesin.
Mantıklı bulduğum hareket. Hatta sadece poşetle sınırlı kalmasın devamı da gelsin. Geçen sene national geographicin bu konu ile ilgili bir sayısı vardı. Net rakamlarla çevreye verdiğimiz hasarı, plastiğin hayvanlar üzerindeki etkisini dosya konusu yapıp kendisi de ambalaj malzemesi kullanımında değişikliğe gitmişti. Araştırılsa hemen listelenebilecek haklı nedenlerden dolayı bir yerden başlanması gerekiyordu diyor lafımı noktalıyorum. Darısı plastik şişelerin başına
Amaçları rant temizlik falan hikaye milletimiz de bu kafa olduğu sürece herkes cebini düşünüyor özellikle zenginler doyumsuz.
bu kadar yanlış yapılanlar arasında işe yarayacaksa doğru bulduğum bir uygulamadır. ve alınan para geri dönüşüme ve doğanın korunmasına aktarılacaksa...
bütün avrupa'da naylon poşetler paralı ama oldukça kalitelidir. örneğin avusturya ve çek cumhuriyetinde faaliyet gösteren billa marketlerinin poşetleri bizimkinin iki kat kalın gibi ve yırtılması da pek olası değildir.
ancak burada önemli olan bir şey halkın bez poşet veya sırt çantası gibi ekipmanlarla alışveriş kültürünün yaygınlaşması olmalıdır. eğer insanlar gelip de naylon poşetleri yine ihtiyaçtan fazla bir biçimde marketten satın alacaksa bu uygulama ne işe yarayacak?
darısı çöp ayrıştırma kültürünün gelmesinin başına
(bkz:almanya'daki çöp ayrıştırma metotları)