asansör gerginliği – Tıbbiyeli Sözlük
Göz göze gelmemek için o anda çekmeyen telefonlara göz atılan.

Biraz yüksek bir binaya çıkıyorsanız "öff bu asansör de ne yavaş" gibi cümlelerin de eşlik ettiği.

Artık bi çözüme kavuşturulması gereken konu :)
Sınır ihlali sonucu oluşan gerginlik.

Her insanın etrafında görünmez sınırlar vardır. Misalen tanımadığınız kötü giyimli bir karşı cins için bir 1.5 metre olsun, iyi giyimli bir karşı cins için 1.2 metre olur. Tandıklarınız 70 cm, aileniz 30 cm gibi gibi gibi (sayılar gerçek değildir). Asansörde bizim görünmez sınırlarımız mecburiyetten ihlal edilir, bu da rahatsız olmamıza yol açar.
bir insanın mahrem alanı dediğimiz alan 25 cmdir. psikolojide bu bilgi böyledir. bence de gerginlik nedeni budur.
Zemin kata gelince dışarıya kimin önce çıkacağı konusu da gerer insanı. Bendeki genel gerginlik kişisel alan konusu ve fiziksel yakınlık olmasından öte , kendi başıma geçireceğim (ayna da üstüme başıma bakıp, dişimde bir şey var mı, ayakkabımı bağlayayım vs.) zamanı biri ile paylaşmak zorunda kalma durumu ve onun şaşkınlığı. Mesela yalnız olduğumu düşünüp apartmanda yüksek bir mood ile müzik dinleyip, ufaktan dans ederken karşımda birini görmek geriyor ufaktan
tanımadığınız veya az tanıdığınız biriyle kısa da olsa yolculuk yapmamızdan kaynaklanan gerginlik. bunun en fena örneklerinden biri öğrencilik döneminde malign hocayla karşılaşmak olsa gerek. malign hocaları bilirsiniz; onlar selam vermez, selam almazlar. selam vermediğiniz zaman ise selam vermediğiniz için size malign sözlerini püskürtebilirler. malign hocalarla karşılaşmak zaten gerginlik sebebiyken asansörde karşılaşmak sizde ritm problemi meydana getirebilir.