birine hak etmediği değeri vermek – Tıbbiyeli Sözlük
Mmmm seeeyy 3 kuruşluk insana 5 kuruşluk değer verirsen seni 2 kuruşa...



Nevet orta iki seviyesinde bile ağıza düşmüş bu sözü cümle alem bilse dahi yine yeni yeniden düşülen hata.
Bi turlu sinirini cizemedigim durum. Lanet olsun hep veriyorum o degeri sonra da canim cikiyor geri alana kadar.
sürekli bu hataya düştükten sonra artık değer verilmeyi hakeden insanlara da değer veremez olursun
İnsanların kendine biçtiği değeri karşısındaki kişiye göstermesi ile başlar. Fakat bu iletişim karşılıklı yarar veya nötr bir ilişki olmak yerine kişiye zarar vermeye başladığı noktada karşı tarafın bunu hak etmediğini düşünmeye başlarız. Kesişim kümeleri uymuyorsa fazla zorlamaya gerek yoktur bir yerde
Zararı yoktur, değer verildikçe eksilecek değildir. İnsanlık sizde kalır, hep bir adım önde, bir tabaka üstte olduğunuzu bilirsiniz. Hak ettiği değeri vermemiş olmaktan bin kat iyidir, iç rahatlatıcıdır
Aa o şey değil mi ya... ben. (*)



Şaka bir yana genelde naif, kimseyi üzemeyen, içe dönük insanlarda daha sık görülen durum. Ayrıca bunun pozitif feedback'ten de bir farkı yoktur zannımca. Zira üzülseniz bile "ama x farklı" diyip hiçbir şey yaşanmamışçasına aynı değeri verebilirsiniz. Sevgi bitebilen bi şey değil sonuçta.



Ama dert etmeyin. Siz bu değeri veriyorsanız, sizin gibi başka insanlar da var demektir. Elbet bir gün buluşacaksınız.
sonuç olarak size her yönden zararı dokunan eylem.
yine ülkeleri karşılaştıracağım ama vaziyet hakikaten böyle. türkiye'de insanlar birbirinin açığına, zayıflığına, yumuşak noktalarına çok meraklıdırlar. o sebeple bir konuda bir kişiye gereğinden fazla değer verirseniz, enayi durumuna düşebilir, kişi tarafından kullanılmaya başlayabilirsiniz. dolayısıyla bu kavram ile yakın ilişkili bir başka durum hayır diyememektir. hayır deyin kardeşim. korkmayın şu omurgasızlardan.

oysa yenik sayılınca bizim de yenik sayıldığımız(*) almanya'da insanlar birbirlerine gerçekten değer verirler ancak birbirlerini kullanmazlar. karşılıklı saygı had safhadadır. lafı uzatmayacağım, istisnalar yok mudur elbette vardır ama genel toplum yapısı bu adamların bu şekilde.