black mirror – Tıbbiyeli Sözlük
kurgusuyla son derece orijinal ve aykırı ingiliz dizisi.her bölüm farklı oyuncular ve farklı yönetmenle çekilir. toplumsal bozulmuşluklara eleştiri getirir ve genel olarak insanı geren bir yapısı var ama ciddi olarak üzerinde düşünülmesi gereken bir dizi.
Açmak istediğim başlıktı kendisi. Bölümleri birbirinden bağımsız tutarak, uzatmadan ele alması çok hoş. Ayrıca en çok dikkatimi çeken kısım, bölüm sonlarının mutlu mesut bitmemesi. Böyle olması vermek istediği mesajı çok daha etkili kılmış. 1. Sezon 2. Bölümdeki işlenen distopya en sevdiğim bölümdür.

21 ekim 2016 itibariyle yeni sezon yayınlanmıştır.
3. Sezondan izlediğim tek bir bölümle aklımı alan dizidir kendileri. Şu an resmen bunu öneren arkadaşla konuşmuyorum
`dinginsavasci` dediği için bana kesin izleyeceğim, ingiliz dizisi ise zaten izlemem gereken dizi.
teknolojinin bizden aldıklarını harika şekilde anlatan dizi. her bölüm aynı şeyi yaşatıyor; önce bize çok uzak olduğunu düşündüğümüz bir dünya tanımlıyor ve bölüm biterken aslında bu insanlar sizsiniz diyor.

teknoloji temalı bölümlerini bir düşünün, 80'li yıllarda bu dizi çekilseydi şu an kullandığımız teknoloji konu alınırdı belki. hepimizin elinde telefon, beğenilme isteği, teknoloji bağımlılığı... dizinin adı gerçekten harika. bu kara aynayla insan çok şeyi sorguluyor.
Her bölümü izledikten sonra bir 10 saniye ekrana "bu da neydi şimdi ?" şeklinde bakakaldığım dizidir. Her bölümü kısa film tadında ve farklı bir yönetmen tarafından çekilmektedir. Tavsiye edilir.
Çok keyifli ve şaşırtıcı bir dizi. Geçen sene izliyordum, biraz ara vermiştim. Devam edebilirim şimdi, zaman ve mekan hazır artık onun için.
Hortladığını görünce "ahanda yeni sezon geldi sevim koş" dediğim başlık ama beklemedeyiz.
Haz verme, bağımlılık yapma ihtimali yüksek bir dizidir. Her bölümü bir film kalitesinde, kurgusu ise mükemmele yakın. Öncelikle alkışlar charlie brooker'a.

Şimdi gelelim bağımlılık yapma potansiyelinin sebebine. Tabiki merak. Diziyi izledikçe bizi avucunun içine yavaş yavaş alan geleceğimizde ne ile karşılaşacağımız merakı. Önce şaşırtıyor, afallatıyor sonra distopik bile olsa dahasını duymak istiyoruz, bilmek istiyoruz ne olacak. Sanki gardımızı almak istiyoruz.

Biliyoruz ileride gardımızı almamız gerekecek. Biliyoruz. Ama nasıl. Bunu bilmek istiyoruz.