doktor doktor evliliği – Tıbbiyeli Sözlük
Bu evliliğin bireylerinin Tüm evliliklerin ulaştığı bunalım noktasına daha erken ulaştıklarını düşünüyorum. Hayatın yıprattığı iki insan bi de birbirini yıpratırsa geriye ne kalır?
nasreddin hoca da demiş ki: "bana doktor getirmeyin, eşekten düşeni getirin, halimden ancak o anlar."
Robotlaşmaya erken yaşta adım atmış insanlar.Yapmayın, hele erkekseniz hiç yapmayın doktor kadının egosu çekilmez.
bi hocamız kadın doktorların kendilerini anlaması için ya doktor ya avukatla evlenmesi gerektiğini söylemişti. erkeklerin de doktorluk dışındaki herhangi bir meslek sahibiyle
biraz sıkıcı biraz da başka türlüsü zor evlilik.

tıbbiye hayatımın başlarında "hastanede doktor evde doktor! ben hayatımda hastalar ve hastane dışında konular da olsun istiyorum" deyip ev arkdaşımı farklı fakültelerden seçiyordum. evlenirken de doktorla evlenmeyecem akşam yemeğinde hastaneden mi konuşacaz diye düşünüyordum. seneler ilerledikçe çevremde ailem dışında sağlıkçı olmayan tanıdık kalmadı.liseden görüştüğüm bir kaç kişi hariç. ve sosyal hayatımdaki kişilerin çoğunu sıkıcı bulduğuma göre demek ki doktor doktor evliliği de sıkıcı olmaya mahkum.(bkz:tümevarım) zamanla çevrede doktor dışında insan kalmadığı için başka türlüsü zor. evlenmek için önce tanışmak, tanuşmak için de önce bir yerlerde karşılaşmak gerek ama dimi.

aklıma gelmişken;inşaat mühendisi beyler eklesin (*)
olası bir şeydir.ve siz hangi çekilemeyen egodan hangi robotluktan bahsediyorsunuz..birisini eğer gerçekten seviyorsan kalanı tamamen teferruattır.bu doktor doktor evliliği için de geçerlidir..
bende genellikle 'yapmış olmak için yapılan eylemlerden biri' izlenimi bırakan bir durum. birileri 'bu işin usulü budur' diyor farkındayız, çağımız değişti, bunu öğütleyen hocaların sözlerini töre bellemeyin. erkek doktorlar dişi olanlarına, dişi olanlar da erkek olanlara mecbur değil. evlilikte bir difüzyon, bir akış gerektiği, bunun için de bir gradiente ihtiyaç olduğu kanaatindeyim. bunu çeşitli ilgi alanları, uğraşılar, hobiler vs. ile sağlayabiliyorsanız ne âlâ ancak tıbba tüm hayatınızı bahşetmeyi düşünmüyorsanız ya da bu konuyu hiç düşünmediyseniz fakültenin dışına doğru yollanmanızı öneririm.
Tıp camiası içinde çok sık görülen durum, tıp fakülteleri genellikle üniversite ana kampüsünden ayrı oluyor, dolayısıyla bir tıp fakültesi öğrencisinin diğer fakülte öğrencileriyle aynı ortamda bulunması zor oluyor. Bunun istisnası olan üniversiteler vardır, bazı üniversitelerde de sağlık kampüsü şeklinde ilgili fakülteler birlikte olabiliyor ama genellikle tıp fakültesi kendi yağında kavruluyor gibi arkadaşlık ilişkileri olarak.

Yıllar önce ablamla tıp fakültesi mühendislikten arkadaş çevresi olarak daha iyi gibi, daha karışık bir sosyal çevre var dediğimde karşı çıkmıştı. Mühendislikte sadece kendi fakültenden değil her yerden yakınen tanıdığın olur demişti.