doktorların büyük çoğunluğunun ateist olması – Tıbbiyeli Sözlük
Yıllarca bilimin ve aydınlığın altında yetiştiğinden midir bilinmez ama doktorların büyük çoğunluğunun `ateist` olduğu bilinen bir gerçektir. Ateist olmayanlar da genelde din üzerine kafa yormayan, fazla sorgulamadan geçiştiren tiplerdir.

aynı doktor daha ilk okuldayken fen bilimlerinden hep yüksek puanlar almış, lisede fen derslerinde her zaman önde olmuş ve nihayetinde tıp fakültesine girmiştir. tıp fakültesinde daha ilk derslerinde amfide içerisinde evrim kelimesinin geçmediği tek bir derse bile girmemiştir. - evrimsel süreçte - gelişimsel sürecinde vb. kalıplarla başlayan cümleleri dinlemiştir. ölümle yaşamın arasındaki o ince ayrımı o kadar iyi biliyordur ki, insanlık tarihinde sağlık alanındaki değişimi o kadar iyi biliyordur ki metafiziksel hiçbir şeye inanmak istemez. kendi kendine sorular sorar '' bundan 200 yıl önce insanlar 40-50 yıl anca yaşayabiliyorken, penisilinin icadıyla bütün insanlığın kaderi tanrı katında yeniden mi yazıldı ? '' ya da '' Acaba bundan 200 yıl önce frontal korteksindeki tümör sonucu kişiliği bozulan, dolayısıyla lanetli ya da tanrının cezası olarak kabul edilen hastaların bugün cerrahi girişimlerle tedavi edilebiliyor olması tanrının öngöremediği bir şey miydi ? '' diye binlerce soru sorar.

yine aynı doktor ''yaratılış harikası'' olarak kabul edilen insan bedenini o kadar iyi tanır ki, 20'lik dişlerin insanda yok yere yol açtığı enfeksiyonlara, apandisite ya da otoimmün hastalıklara güler sadece. insanın kendi hücrelerine karşı savaş açması düpedüz üretim hatası değil de nedir, diye söylenir. insan vücudunun evrimsel açıdan hatalı bir makine olduğunu çok iyi bilir çünkü o makinenin tamircisi bizzat kendisidir. mesleğini bu makinenin hatalı oluşuna ve doğuştan gelen hataları bile kısmen onarabilecek yegane kişi olmasına borçludur.

aynı adam bir gece çocuk hematolojisi bölümünde el kadar çocukların ruhlarının bedenlerinden çekilişlerine hüngür hüngür ağlar, küfreder, duyguları cımbızla alınmış gibi olur, hayata karşı hissizleşir. diyorlar ya doktorlar suratsız diye. kim bilir, işte bu belki de doktorların hayat denen şeyin aslında bir bok olmadığını fark edip, hayatı sallamadıkları içindir. kimi doktorlar da öylesine derinden inanır ki, insan bedeninin karmaşıklığı karşısında şaşkına döner. tanrıya inanmak için bunu bir sebep olarak görür ve dinine delicesine sarılır. ortası çok azdır bizim meslekte; ya inanmayı olduğu gibi reddederler, ya da koşulsuz olarak inanırlar. hayatın her alanında olduğu gibi bu alanda da en uç noktalardadır doktorlar.
olmayan kesim de yeterli cesaret ve araştırma ile dinlerin tanrısal olamayacağını anlayabilir.
final zamanı amfi olarak "allah'ım n'olur çıkmış sorsunlar" duası edilirken, doğruluğundan şüphe duyduğum önerme.
Böyle bir başlık açılmışsa eğer,Ateş olmayan yerden duman çıkmaz mantığıyla bir şüphelenmek gerek.formülü veriyorum aga.kağıt kalemlerinizi çıkarın yazın.

Önce okulunuzda dönem arkadaşlarınızdan atayiz olanları bulup fişliyorsunuz.bu küçük bir aşama bir düşünün tim dönemlerde böyle bir şey yapıldığını? Yani gelecekteki doktor adaylarının şimdinden fişlenmesini.herkese kolaylık olurdu değil mi? Ondan sonraki aşamalarda şikayet mi edersin döver misin karışmam.

Not:böyle bir başlık açarak ayrıştırma amacıyla mı hareket ediyorsun? Zaten durum ortada.aga sen,işini yapıyor mu yapmıyor mu ona bak.kafanı da yorma.ben de isterdim herkes aynı olsun ama hayat bu aga.
Gerçekliği olduğunu düşünmediğim durum. İnananlar inandıklarını bağıra çağıra ilan etme gereği duymazken inanmayanların bunu sürekli gündeme getirmesi sebebiyle böyle bir algı oluşmuş olabilir.



Daha da ilginci varlığına yekten inanmadığın bir şeyi başkalarına anlatıp durmak, olmadığına ikna etmeye çalışmaktır. Bu uğraşın derinlerde ya varsa diyerek kendini ikna çabaları olduğunu düşündürür bana.
ateizm bazıları için yeni bir din artık. felsefesi, yaşam biçimi uyduğu için din seçer gibi seçip ortak bir jargona dahil olan insanlar grubu. kullandıkları kelimeler, cümleler, paragraflar hep aynı. artık kendi dogmaları ve hatta adı konmamış kitapları oluşuyor desek yalan olmaz. dernekleri bile var, cemaat de oldular yani. ateizm artık allah inancının olmamasını ifade eden bir kelimeden ibaret değil, ateist artık bir kimlik ve her oluşturulan kimlikte olduğu gibi oluşturanlar tarafından yüceltilmeye meyil var. bu başlık altında gördüğümüz bazı girilerdeki içerik de bu çabanın eseri. yazarlar burada benimsediği ateist kimliğini bilimselimsi argümanlarla süslenmiş övgülere boğuyor. özetle yazarlar burada kendilerini övmeye çalışıyor. aferin falan deyin geçiştirin.