dönem3e geçenlere tavsiyeler – Tıbbiyeli Sözlük
dönem 3'e başlamadan önceki yaz tatilinde hazırlık amaçlı yapabileceğim şeylerin tavsiyelerini vermek isteyen yazarlar olursa çok mutlu olurum :)
en büyük tavsiyem kimsenin saçma sapan göz korkutmalarına izin vermemeniz gerektiği olacak.

ne kadar da abartılıyor şu dönem 3. eğer tıp fakültesinde olmaktan mutluysanız ilk iki sınıftan çok daha fazla eğleneceğiniz kesin. çünkü klinikten hocalarınız gelip kendi hastalarını anlatacak, başlarına gelen değerli olayları aklınızın bir köşesine yerleştirecekler. x hastalığa sahip hastaya yaklaşım dersleriniz çok fazla olacak ve aynı hastalık birden fazla bölümü ilgilendirdiğinden her hoca o hastalığa dair farklı bir bakış açısı kazandıracak size. ilerisi için almanız gereken en önemli bilgileri seçtiğiniz takdirde, komitenin ilk haftasında çalışamasanız bile sonraki hafta çalışmaya başlarsanız çok iyi puanlar alacağınızdan eminim. son hafta (veya uzun komite ise son 2hafta) çok az uyuyup çalışarak (en kısa hafızaya atarak) sınıfı geçenler de var, bu kişilerin diğer sene zorlandıkları kesin. doktor olacağınızı ilk kez bu kadar hissettiren güzel bir sene sizi bekliyor. çalışırsanız üstesinden gelinemeyecek bir yoğunluk asla değil. kolay gelsin.

tanım: tamamen kişiye özel düşünceler, deneyimler içeren tavsiyeler. okuyarak ön yargıya kapılmamanız gerektiğini aklınızdan çıkarmayınız.
Herhalde tüm fakültelerde fizyopatoloji ve klinik ağırlıklı olarak geçen senedir. Amfi ortamının son bulacağı 15 senelik son sınıf ortamı olarak görülebilir ancak bu sene her zamankinden daha fazla ve efektif çalışmak gerekir.
4. Sınıfta çalışmaya vaktiniz kalmayabilir. herhalde bana öyle geliyor ki doktor olmanın temeli 3. Sınıfta atılıyor. İlk iki sene fizyoloji anatomi histoloji ile geçiyor.
Tavsiye olarak şunu diyebilirim. Belli başlı hastalıklar veya durumlar vardır bunları iyi öğrenin
Ne bileyim sarılık anemi böbrek yetmezliği gibi gibi. Hayatınızın her anında işe yarayacak olanlar bunlardır.
Lisede ders görüp "bunlar gerçek hayatta ne işimize yarayacak" diyenler işte gerçek hayatta işinize yarayacak bilgiler bu sene akıyor. Alın elinize bardak hatta sürahi yada damacana doldurun doldurun.
4den önceki son dinlenebilecek son kaçılabilecek son defa tıp değil üniversite okuyormuş gibi hissedebileceğiniz yerdir. şakası bir yana özellikle patofizyoloji ve anatomi bilgilerinin tam anlamıyla oturması gerekmektedir.
FARMAYA BARAJ YEMEYECEK KADAR ÇALIŞIN. ONU İYİ YAPMAYA KASACAĞINIZ ZAMANDA DİĞERLERİNİ FULE YAKIN YAPARSINIZ.
Patoloji ve farmakoloji yalayıp tutun sonra afallaniyor ek olarak çıkmış soruları ezberleyip sınava öyle girin genelde klinik hocaları yeni soru hazırlamakla uğraşmiyor
İlk komite şoka girebilirsiniz. Klinik hocalarının ne dediğini anlamayabilirsiniz zira tıbbi terim kullanmaktan hoşlanırlar. Endikasyon, kontraendikasyon, predispozan, komplikasyon, insidans ne demek öğrenerek döneme başlayın. Notlarda bilmediğiniz kelime, hastalık, sendrom, terim, ilaç falan gördüğünüzde üşenmeyin ne olduğunu araştırın. Geleceğe yatırım olacaktır.

Çok bunaldığınız zamanlarda umutsuzluğa kapılmayın. çığlık atın. Evet atın gitsin. 9 komite 2 final nedir allaaseniz çok şükür biz kurtardık. Sizlere de bolca kolaylıklar diliyorum. Korkmayın girince alışıyosunuz.