dönem3e geçenlere tavsiyeler – Tıbbiyeli Sözlük
Dönem3e geçmiş birisi olarak.bu dönemde ne yapmalı ne yapmamalı. Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim
Patolojiyle tanışacaksınız. İyi başlayın iyi gitsin patoloji önemli. Onun dışında klinik bilimlerden de ufak ufak dersler başlar az biraz doktor olmaya başladığınızı farkedersiniz. Teorik yük fazladır işi finale bırakmayın
Hem klinik hem temel bilimler aynı anda görüleceğinden bir ara form gibi düşünülebilir 3.sınıf.farmakoloji ve patoloji bu dönemin temel taşlarıdır.bu yüzden bu dersleri iyi öğrenmek gerekir.klinik dersler görmeye başlanıldığında biraz afallanılabilir ama korkmaya gerek yok onlara çok çalışmaya da gerek yok çünkü ileriki yıllarda stajları olacak.sözün özü patolojiye ağırlık vermekte fayda var.
İlk komite şoka girebilirsiniz. Klinik hocalarının ne dediğini anlamayabilirsiniz zira tıbbi terim kullanmaktan hoşlanırlar. Endikasyon, kontraendikasyon, predispozan, komplikasyon, insidans ne demek öğrenerek döneme başlayın. Notlarda bilmediğiniz kelime, hastalık, sendrom, terim, ilaç falan gördüğünüzde üşenmeyin ne olduğunu araştırın. Geleceğe yatırım olacaktır.

Çok bunaldığınız zamanlarda umutsuzluğa kapılmayın. çığlık atın. Evet atın gitsin. 9 komite 2 final nedir allaaseniz çok şükür biz kurtardık. Sizlere de bolca kolaylıklar diliyorum. Korkmayın girince alışıyosunuz.
Patoloji ve farmakoloji yalayıp tutun sonra afallaniyor ek olarak çıkmış soruları ezberleyip sınava öyle girin genelde klinik hocaları yeni soru hazırlamakla uğraşmiyor
FARMAYA BARAJ YEMEYECEK KADAR ÇALIŞIN. ONU İYİ YAPMAYA KASACAĞINIZ ZAMANDA DİĞERLERİNİ FULE YAKIN YAPARSINIZ.
4den önceki son dinlenebilecek son kaçılabilecek son defa tıp değil üniversite okuyormuş gibi hissedebileceğiniz yerdir. şakası bir yana özellikle patofizyoloji ve anatomi bilgilerinin tam anlamıyla oturması gerekmektedir.