ekg – Tıbbiyeli Sözlük
öğrenmesi zordur. ekg'nin, stajyerken kardiyoloji stajında hocası, internken kardiyoloji serviste asistanı, yine acil serviste asistan vb. tarafından defalarca anlatılmasına rağmen kendimi bu konuda hep eksik hissettim.



artık elime ekg aldığımda atladığım bişey var mı diye endişe duymak istemiyordum. bu işin sık ekg örneği görerek ve boğucu olmayan-düzgün bir ekg kitabıyla olması gerektiğini düşündüm.



bu doğrultuda yaptığım araştırmalarda ekg kitabı olarak önerilenin dale dubin - hızlı ekg yorumu olduğunu gördüm. yabancı kaynaklardan çeviri ya da türkçe kaynak olarak gerçekten fazlaca kitap vardı. ve ben yine bu kitabın en iyisi olduğuna emin değildim, o kadar öneriye rağmen.



kitabı aldım, inceledim, okumaya başladım. tek kelimeyle mükemmel! tam olarak aradığım şeydi. adeta ilkokul çocuğuna öğretir gibi her sayfada basitleştirilmiş görseller, boşluk doldurmalar, bol tekrar ve adım adım her sayfada daha ileri düzeye ulaşma.



kitabı daha bitirmedim, fakat şu ana kadar çok memnunum. ayrıca ekg örneği görmek için John R. Hampton- 150 ekg problemleri kitabını aldım.



bu kitabın yaklaşımı, bir sayfada bir ekg örneği hastanın kısa anamnezi ve varsa ac grafisi mevcut, ekg'de gördükleriniz ve hastaya yaklaşımınız sorgulanıyor. arka sayfasında da ekg yorumu ve hasta için yapabilecekleriniz açıklanıyor. gerçekten faydalı. bu kitaptan da çok memnunum. ekg okumayı belli bir düzene sokuyor ve düzene alışınca hiçbir şeyi atlamıyorsunuz.