esrar – Tıbbiyeli Sözlük
Yurtdışında içiyorduk , harbiden baya güzel.firsat bulursanız deneyin ama ilk içiste abartmamak lazım, az miktarda etkilidir.
Dozunda kullanımında arkadaş ortamında hoş bir dinginlik yaratır. Beden yavaşlayıp kapanma noktasına gelmişken kafanın içinde fikirler oradan oraya sıçrayıp durur. Hatta bir çok şeyi söyledim sanıp aslında sadece içinizden konuşmuşsunuzdur. Tüm zamanların Yaratılan güzel sanat eserlerinin, felsefi akımların ot etkisinde ortaya çıkmış olabilme ihtimali akla yatmaya başlar, aynı berraklık ve yenilik beyninizin içindedir çünkü. Pink floyd şarkıları mükemmel gider.

Abartıldığında ise külçe gibi olduğunuz yere yığılıp gözlerinizi bile açamayacak hale gelirsiniz. Mide bulantısı, çılgın bir taşikardi, durmadan bir boşluğa düşüyormuş hissi ölüme çok yakın hissettirir. Öyle ki vücudunuzla bilincinizin birbirine bu kadar tepkisiz oluşu, hareket edemeyen vücut 'ölüyorum' paranoyası yaratır. Etkisinin çabuk geçmemesiyle de 2-3 saatlik bir azap yaşarsınız.

Bağımlılık potansiyeli düşük, bol sıvı takviyesiyle etkisinden çabuk çıkmak mümkün zaten ağzı kağıt gibi kupkuru yapıyor. Kendimce bir daha asla denemeyeceğimdir...
Fiziksel bağımlılık yapmaz fakat yüksek derecede psikolojik bağımlılığı vardır. Ayrıca diğer uyuşturucu maddelere ulaşımı kolaylaştırdığı söylenmektedir.



"...esrar kullanımına bağlı psikotik bozukluklar kullanımdan kısa bir süre sonra gelişmekte ve çoğunlukla kötülük görme sanrıları ya da kıskançlık sanrıları şeklinde olmaktadır. Esrar, kalıcı psikoza da yol açmaktadır. Bu konuda yapılan birçok araştırma gözden geçirildiğinde esrar kullananlarda şizofrenik bozukluk gelişme riskinin esrar kullanmayanlara göre 6.7 kat daha fazla olduğu ortaya çıkmaktadır. Şizofreniye yatkın olan kişilerde esrarın psikozu başlatan veya alevlendiren bir etken olduğu düşünülmektedir. Kimde ve nasıl ortaya çıktığına ilişkin bilgiler ise henüz yeterli düzeyde değildir..." [http://www.uyusturucu.info.tr/esrar_sonuc.asp ~ devamı için bkz]
Tetrahidrokannabinoid içeren ve inhale olarak alınan madde.. bir çok bağımlılık yapan madde gibi ck1 reseptörüne bağlanır. Ck2 affinitesi bonzaiden daha düşüktür.

Ha kişisel yoruma gelince bağımlıları katıksız salak oluyor. Genelde salak fenotipine uygun bireyler. Bir kaç yıl içinde ex atmaya başlıyorlar. O da şekermiş güya.

Kullanmayın, kullanana trip atın.
Marijuanadır, Bir toplum sağlığı sorunudur
-Tetrahidrocannabiol(THC), cannabidiol(CBD) gibi alkoloidleri içeren, doğada envai çeşidi olan bitki, sigara, ot. Taksonomik ayrımı genel olarak Sativa(daha aktivatör) ve İndica(daha inhibitör) olarak iki guruptur. Diğer türler bunların karışımı olan Ruderalis olarak isimlendirilir.
-Yediğimiz içtiğimiz herşey gibi cannabioidler de beyin yapımızı değiştirir. Kronik marijuana kullananlarda mr görüntülemede siyah cevherin arttığı beyaz cevherin azaldığı tespit edilmiştir.
-Neredeyse dünyada her yerde geçiş uyuşturucusu olarak bilinir. Toplumsal biyolojik ve psikolojik zararları diğer maddelere oranla değişmekle birlikte nispeten daha azdır.
-Madde kullanımının yaygın olduğu ülkelerde sert uyuşturucuların(Eroin,kokain,mdma vb) kullanımını kısıtlamak amacıyla kontrollü üretimi satışı ve kullanımı serbestleştirilmeye başlanmıştır.

Batı toplumları(veya çalışma odaklı toplumlar da denebilir) bireylerin çalışmasını toplum yapısına katılmasını ve vergi vermeleri ister, teşvik eder. Bu anlamda madde kullanımına daha çok karşıdırlar. Oysa hindistan da bazı budist mezheplerde günlerce marijuana içilen ayinler/festialler yapılır.

içecekseniz ne içtiğinizi bilin kısacası
DEA tarafından hazırlanmış narkotik görseli:
görsel
aklıma sürekli kuzenimi getiren uyuşturucu çeşidi kendisi. kuzenim esrarın bağımlılık yapmadığını söyleyip haftada 3 kere 20 liralık esrar çözüyordu. bağımlılık yapsa nasıl olurdu acaba merak ediyorum cidden. (*)
özellikle daha kuvvetli bağımlılık yapan, sizi o çukura daha çok çeken diğer maddelere geçişi kolaylaştırması açısından kullanımı önlenmesi gereken madde. aşağıya videosunu eklediğim beyefendi de bu şekilde eroine geçiş yapmış, bağımlılık hikayesini anlatıyor.

not: esrarın bağımlılık yapmadığı doğru değildir. zamanla yapar. hatta reseptörlerinizin nasıl çalıştığını bilemediğimiz için belki ilk seferde bile yapar. kullanıp kullanıp da bağımlılık yapmıyor diyenlere inanmayınız..(sayıları çoktur)
ayrıca şizofreni ya da psikozla giden diğer hastalıkların riskini artırır. esrarın genç yaşta kullanım oranının da daha yüksek olduğunu biliyoruz. bu yüzden şizofreniye muhtemelen koşarak giden bir aday oluyorsunuz.

video