felsefeye başlangıç için öneriler – Tıbbiyeli Sözlük
felsefeye ilgi duyup yaz tatilinde bir şeyler okumak isteyen, sözlük yazarlarının tavsiyelerine ihtiyacı olan yazar başlığıdır. aydınlatırsanız seviniriz efendim.

mesela iki ay süreyle çıkarılan düşünbil gibi felsefe dergileri takip edilebilir.
"Felsefenin başlangıç ilkeleri" idealizm ve materyalizme kısaca değinir. sonra uzun uzun Diyalektik materyalizmi anlatır.



"Sofienin dünyası" bir felsefe öğretmeni tarafından kaleme alınmıştır. felsefedeki tüm Temel kavramları bulabileceğiniz bir romandır.



(ebkz: #55739) ek olarak "aristoteles ile bir karıncayiyen washingtona gider." eğlencelik eserlerdir.
kesinlikle ve kesinlikle aylak kitap'ın ilgili serisi, platon, g. politzer ya da gaarder ile başlanmaması gerekendir. "öneri" altında ismi geçen ilgili kitaplar argümantatif felsefeden uzak, ya üslûbu itibariyle introductiona uygun değil ya da "felsefe" kitabı altında masal anlatan kitaplardır.
Sene olmuş 2017...
felsefe biteli bir kaç yüz yıl oldu.. insanlar kafalarına takılan soruları deneylerle, simulasyonlarla, istatistik gibi yöntemlerle çözmeye çalışıyor..

Felsefe tarihini sophie'nin dünyası çok iyi anlatıyor bence...
Sofie'nin Dünyası'nı şiddetle öneririm. Felsefe ve felsefe tarihine giriş için mükemmel bir kitap
'Filozof olmayanlar için felsefeye giriş' kitabı var Louis althusser'in.materyalist felsefenin temelerini ve tarihini anlattığı,dilini pek beğenmediğim kitap.başlangıç olabilir.

'Yürümenin felsefesi' var bi de, başlangıç gibi değil ama yürüme eğleminin her yönüyle felsefesi yapılmış, dili naif,eğlenceli bir kitap.

https://www.youtube.com/channel/UCK_ZTcI31cX_LkCwcn3uBQw şöyle bir kanal var, arada dinlemek güzel olabilir
hocamın bana lisede ısrarım üzerine önerdiği bazı kitaplar var. en azından böyle başlanırsa bence daha iyi olacaktır. hem hafif hem de zevkli bir felsefe yolculuğu için gerekli.



yeni başlayanlar için felsefe richard osbourne

sofie'nin dünyası jostein gaardner

felsefe tarihi macit gökberk



öncelikle ben sadece ilk ikisini okuyabildim bunların. üçüncüsünü yarım bırakmıştım. bu yüzden ilk ikisiyle başlamayı öneririm.



öncelikle ilk kitap bir çizgi roman şeklinde olduğu için ilgi uyandırıyor insanda.

ikinci kitap ise bir roman ve felsefe tarihini masal tadında işliyor.

üçüncü kitap sırf bilgi üzerine yazılmış bir kitap. sırayla bütün filozofları işler.



bunlardan sonra felsefe tarihi ve düşünceler üzerine yeterince bilgi edinmiş oluyorsunuz. ama bunlara ek olarak mutlaka o filozofların eserlerini de okuyun derim. özellikle sokratesin savunması okunmalı.