hayatta neden bazı insanların payına daha fazla acı düşer – Tıbbiyeli Sözlük
3 yaşından beri lösemi olan 7 yaşındaki çocuk son kez kemoterapiye girerken üzülme annecim ben alıştım demiş.sonrasında vefat etmiş.

bu ve bunun gibi binlerce örnek var.insan üzülüyor ancak hayat çok acımasız .

bu konularda beni teselli eden tek şey ahiret inancım
imtihan işte diyecek bişey yok kelimeler kifayetsiz kalıyor , bazılarına rahatlık vardır mesela zengin ailenin çok güzel kız zeki kız çocuğu olarak dünyaya gelirsin mutlu mesut yaşarsın ,bazıları 3 yaşından beri babadan dayak yer , babası içip eve gelir anasını döver büyür okuyamadan zar zor anasına bak , imtihan ne diyelim. şükretmek gerek halimize
Bazı insanları anlarım da bazı ailelerin lanetliymişçesine her ferdinin acı çektiğini görünce hayret ediyorum.
Dünya ahiretin tarlasıdır.(hadis)

Muminun suresinin 112-116.

112. Allah (inkarcılara) "Yeryüzünde kaç sene kaldınız?" diye sorar.

113. Onlar, "Bir gün, ya da bir günden daha az bir süre kaldık. Hesap tutanlara sor" derler.

114. Allah şöyle der: "Çok az bir zaman kaldınız. Keşke bunu (daha önce) bilmiş olsaydınız."

115. "Sizi boşuna yarattığımızı ve bize tekrar döndürülmeyeceğinizi mi sandınız?"

116. Gerçek hükümdar olan Allah yücedir. Ondan başka hiç ilah yoktur. O şerefli ve yüce arşın Rabbidir.



Sonuçta adaleti Allah tan bekliyoruz. Kısacık dünya hayatından sonra sonsuz ahiret hayatına devam ediyoruz
Hani 3-4 yaşında çocuklar ebeveynlerine o yaş grubu için cevaplanması zor olan bazı sorular sorarlar. Örneğin "Ben nasıl oldum"' ya da "ölünce ne oluyor" gibi. Başlığı görünce, sanki verdiğim örneğin tüm insanlık için olan versiyonuymuş geldi. Cevabı biliyorsun ama açıklayamıyorsun, yok
Bu olay bir doğada hayatta kalım doğal seçilim mücadelesinin sonucudur. Tabiatın kuralları insanlar gibi duygulara sahip değildir. Bu sebeple güçlü veya önceden hazırlanmış veya ortamına adapte olmuş olanı seçer, olmayanı ise bizim adına acı dediğimiz durumun içine sokar. Tarih boyu nice insanlar hak etmedikleri acılara maruz kaldılar, öldüler, öldürüldüler. Böylece dünya nüfusu sabit kaldı. Bugünkü daha doğmadan fatal konjenital anomalilere sahip olanlarda, küçük yaşa kanser olup hayatını kaybedenlerde arayacağımız yegane makro mantık budur.



Yoksa bunun İlahi bir İmtihanla veya başka soyut şeylerde mantığını ararsanız asla bulamazsınız. "Kötü" diye tabir edilen insanların hayatı boyunca mutlu yaşayabilmesi (böyle örnekler bol) de bir imtihan mıdır o zaman? Değildir.