içerik kuralları – Tıbbiyeli Sözlük
sözlük formatının yazarlar tarafından açıkça görülebilmesi için öncelikler "içerik kuralları" hakkında duyuru yapmayı gerekli gördük. sözlük formatının, forumdan en önemli farkı "tanım" zorunluluğu. bununla ilgili ve diğer kurallarla ilgili detaylar aşağıda yer almaktadır. lütfen başlık açarken ve entry girerken bu maddelere dikkat edelim.

içerik kuralları;
1- entryler ilgili başlığa ait tanım içermeli, ilgili başlığa ait örnekler vermeli, başlığı yorumlamalıdır. başlığın açıldığı ilk entry başlığı açık biçimde tanımlayıcı olmalıdır. soru şeklinde başlıklara cevap niteliğinde entry girilmemelidir.
2- bir başka entry’ye direkt cevap vermek, entry’ler yoluyla diğer yazarlar ile sohbet etmek yasaktır.
3- entry’ler ve açılan başlıklar imla kurallarına uygun olmalıdır. entryler doğrudan smiley içeremez. görünmez bkz (*) kullanılarak smiley kullanılabilir.
4- kişilerin ve kurumların tüm hukuki haklarını zedeleyebilecek entry’ler yazmak ve kişisel iletişimin ifşası yasaktır.
5- telif hakkını ihlal edebilecek link paylaşmak, pornografik içerik veya görsel paylaşmak ve diğer türkiye cumhuriyeti yasalarına aykırılık oluşturan paylaşımlar yasaktır.
6- belirlenen kurallara uygun olmayan entry’ler moderatörler tarafından, ilgili yazara sebep belirtilerek yayından kaldırılacaktır. yayından kaldırılan entry, içerik kurallarına uygun hale gelmesi durumunda tekrar yayına alınacaktır.
7- belirtilen kurallara uygun davranmayan, uyarı almasına rağmen uygun davranmamaya devam eden yazarların üyelikleri, moderatörler tarafından yapılacak oylama ile geçici olarak dondurulabilir veya silinebilir.
Sözlük formatına aşina olmayan yazarlarımız ve özellikle değerlendirme aşamasında olan çaylaklarımız için detaylıca açıklama ihtiyacı duyduğum kurallardır.

Kural1: başlıkla alakalı tanım yapmak zorundayız. Hemen bu kuralı açmak gerekirse:
-tanım başlığa cevap niteliğinde olup başlığı anket başlığına çevirmemeli.
Yanlış kullanıma örnek:
Başlık: tıbbiyelinin hobileri
Entry: yüzmektir
Doğru kullanımlı entry: başka bölümlere göre daha az vakit yaratılan hobilerdir. Benim için yüzmeyi kapsar.

-başka bir yanlış kullanım: ....... ...... başlıktır.
Az da olsa göz yummakla birlikte sıkça yapılan ancak onaylamadığımız tanım formu. Sizden başlığa sıfat bulmanızı değil, başlık içeriğini tanımlamanızı bekliyoruz.

Kural2: yazarlar arasında entryler yoluyla polemik yaratıcı, iğneleyici, huzursuz edici yazışmalara müsade etmiyoruz.
Katkıda bulunmak istediğiniz ya da örnek göstermek istediğiniz bir entry varsa diyezli (#) entryno girerek amacınıza ulaşabilirsiniz.

Kural3: öncelikle entryler, temel yazım kuralları ve türkçe karakterlerin düzgün kullanımı açısından da değerlendiriliyor olup göze batan entryleri taslaklarınıza yolluyoruz.
Entrylerde :), asdfgh gibi smiley ve gülme efekti kullanamazsınız. Daha doğrusu doğrudan kullanamazsınız. Bunun için * kullanıyoruz.
Mesela bakın(*). İşte size güldüm.

Kural3e ek: bakınız’ların kullanımı.
(bkz:örnek) formundaki kullanımlarınızı cümle arasında, paragraf içinde kullanamazsınız. Bu formdaki bakınız, satır başında ve tek başına kullanılmalıdır. Birden fazla bakınızı satırda yanyana değil alt alta kullanmalısınız.

Gelelim gizli bakınıza. Cümle içinde vurgulamak istediğiniz, yönlendirmek istediğiniz bir başlık varsa eğer gizli bakınızı kullanıyoruz.
Örnek veriyorum:
matthew bellamy muse grubunun solistidir.

Ayrıca : verdiğiniz bakınız ve gizli bakınızlar başlığı açılabilir konuları içermelidir. Girilen bakınızların başlık olarak doldurulması ise sorumluluk sahibi bir yazar olduğunuzu gösterir.

Şimdilik eklemelerim bu kadar.

edit: değerlendirme aşamasındaki çaylaklara anket başlıklarına format delici entry girmemeleri gerektiği, uzun yazılan ama tanımsız olan entrylerin bir anlam ifade etmediği hatırlatılır.
tanım yapmayı ciddiye aldığınızı, doğru bkz kullanabildiğinizi, resim-url gibi butonları efektif olarak kullanabildiğinizi görmek istiyoruz.
Sözlüğün sözlük formatında olmasını sağlayan kurallardır.

buraya da entry giriliyormuş demek