kitap okurken cümlelerin altını çizmek – Tıbbiyeli Sözlük
Eğer hukuk fakültesi gibi bol okumalı bol kitaplı bir bölümde okuyorsanız 500 sayfalık bir kitapta sadece önemli yerleri çizerek çalışmayı kolaylaştırabilirsiniz. Tamam kitapları incitmemek lazım ama kitaba da bizden bir şeyler katmak lazım inancına katılıyorum.
düz çizgiler yerine daha estetik duran curvy çizgiler, yıldız, ok, üçgen ve bilumum geometrik şekiller tercihimdir
her zaman yaptığım eylemdir. bıkmadan usanmadan alt çizerim. dergilerim de notlarla, altı çizilmiş yazılarla doludur. kitaba saygısızlık olduğunu da düşünmüyorum.
Benim yapamadığım olay. Artık ben altını çizmek yerine kenara not almayı tercih ederim.



Şaka maka altını çizmeye başlarken baya bir kaptırıyorum kendimi olay o.
İnsanın ruhuna, yüreğine dokunan cümlelerin bir gün tekrar karşılaşmak istercesine mühürlenmesidir. Yıllar sonra karşılaşıldığında sizi derin düşüncelere sevk edebilir.…
Eğer ders kitabı değilse kötüdür. Ayrı bir deftere üşenmeyip not tutmak bilgiyi katbekat korunaklı kılar. Kitap kaybolur, ödünç verilir... ödünç verilen kişinin kitaba odaklanmasına, kendi yorumlarıyla ilerlemesine engel teşkil edersiniz.
Az depolu kütüphanesinde 200 kitabının her birinde altı çizili,üstü karalı cümleleri olan bir okur olarak yorum yaparsam, bana göre bu kitabı benimsemektir, üzerine notlar almak ve çizikler yapıştırmak, bir gün açıp geri döndüğünüzde kitabın sizi hangi yönünüzden vurduğunu anımsatır kitabı daha çok seversiniz, yaşanmışlık da katar, öznellik de, bir yandan yazarı tasdik eder, bir yandan da ben de bir insan olarak bu kitabın yazarıyım aslında dersiniz. Basit bir şey değildir cümlelerin altını çizmek, çünkü her altı çizilene kafa yorulmuştur, ya da okuyanın düşünce dünyasını kazımıştır altı çizilen. Güzeldir bence. tek kötü yanı, eşe dosta emanet verdiğinizde kendinizden de küçük sırlar verirsiniz, hele bir de küçük notlar yazmışsanız ifşa oldunuz demektir. Yine de o kitap daha kıymetlidir rüzgarla sayfası çevrilenlerden.