milliyetçilik – Tıbbiyeli Sözlük
temel gereksinimleri karşılayacak düzeyde bir zeka gerektiren siyaset dalı. kişi tıp da okusa asgari ücretle de çalışsa aynı siyasi yeterliliktedir.

Kısaca anlatayım: kişi önce kendine bakar, sonra karşıya bakar 'bu benden farklı o zaman kötüdür' der ve milliyetçi olur.

ki bu şahıslar hayatlarında karşılarına çıkan birçok durumda da aynı akıl yürütmeyle hayatlarına devam ederler:

-ben heterolseksüelim bu homoseksüel; o zaman yok olsunlar ya da ölsünler

-ben müslümanım bu değil, yok olsunlar ya da ölsünler

-ben türküm bu değil, yok olsunlar ya da ölsünler... gibi çoğaltılabilir.



önedit: milliyetçilik ırkçılık değil diye yeni bir söylem de getirmişlerdir ki ayrı bir eğlence sektörü olarak değerlendirilmelidir.

yolla gelsin malignler swh
insanlarda yaşamda kalma ihtimalini arttırmak için eskiden beri var olan gruplaşma içgüdüsünün ırk kavramı oluşmaya başladığından beriki adı. insanlar kendinden olan, kendine benzeyen insanlarla grup kurup hayatta kalma ihtimalini arttırır ki bu doğal bir davranıştır. yani milliyetçilik pis kafatasçılık değil aksine içgüdümüzdür.
İki dünya savaşının patlamasına tampon görevi yapmış, aşırı derecede olanı tamamen fanatiklik ve salaklık olan Duygu.



Edit: eksik kalmış açıklık getirmek isterim hiç bir zaman milliyetçi olmadım olmayacağım.
Hayatımda hiçbir zaman hissetmediğim ve asla hissetmeyeceğim, duygu olduğu kabul görmüş, şahsımca takıntı çeşitlerinden biridir.

Kendinden olanı tutan hiçkimseyle derin bağlarım olamaz. Üzgünüm bir çoğunuz milliyetçisiniz ama hiçbir zaman koşulsuz şartsız sevemeyeceksiniz, güvenemeyeceksiniz, farklı olana çekilmeyecek, cesaret gösteremeyeceksiniz.

Bırakın artık aidiyet duygusunu rekabete çevirmeyi. Sonu düşmanlıktan başka bir yere varamayacak. Irk olsun cinsiyet olsun futbol takımı olsun. Aynı mekanizma aynı sonuca varıcak.
umurumda değil, sevilecek bir tarafını göremiyorum, buradan gaz alma ihtiyacı da duymuyorum.
Aynı geçmişi ve geleceği paylaşan insanların birbirini sevmesidir. Doğaldır, pis kaka değildir. Nasıl ki çocukluğunu birlikte geçiren insanlar birbirleri için özelse, arkadaşın ailen sevgilin senin için bir yabancıdan daha kıymetliyse ülkenin vatandaşı da başka milletlerden daha değerlidir.



Devlet okullarında okuyan, yurtlarında kalan bizler milletimizin emeğiyle bir yerlere geldik. Evet onların vergisiyle maaşımız ödeniyor. Hepimiz için böyle. Benden alınan vergi de milletime gidiyor. Birlikte var oluyoruz. Hal böyleyken milletimi sevmenin yanlış olan yanı nedir?



Edit: Milliyetçilik denince aklına etnisite veya yabancı düşmanlığı gelenler mecburen milliyetçilik kavramından uzaklaşıyorlar. Milliyetçilik şovenistlerin tekeline bırakılmayacak bir değerimizdir. Atatürk'ün 6 okundan biridir. Ben milliyetçi olmaktan gurur duyarım. Bu örneğin kürt kardeşlerimi sevmeme engel değildir. Onların etnisite üzerinden siyaset yapmasına da saygı duyarım ama fikirlerini benimsemem. Etnik olarak ben de Türk değilim. kimse aslının türk olduğunu da iddia edemez; soy ağacımızın nerelere uzandığını bilmiyoruz. Neticede bir devlet kurduk ve bir ulus yarattık. Bu ortak tarihi paylaştığımız adına türk denilmiş toplumdur. O sebeple türk olmaktan da gocunmuyorum. Sevgiyle kalın.
milliyetçi olduğumu herkes bilir bunu da rahatlıkla söyleyebilirim. Olay sizin var olduğunuz vatanı insanları sevmeniz ve o insanlara bir borç bilip hizmet etmenizdir. Yaşadığınız toplumu insanları dışlamadan bu milleti insanları sevmektir
atatürk'ün ağzından milliyetçilik:



"ben her şeyden önce bir türk milliyetçisiyim. böyle doğdum. böyle öleceğim. türk birliğinin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. türk birliğine inanıyorum, onu görüyorum. yarının tarihi, yeni fasıllarını türk birliğiyle açacaktır. dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır. türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."



gazi mustafa kemal
Milliyetçi hareket partisinin başta genel başkanı olmak üzere yıllardır yapıyoruz dediği yapmadığıdır.