puslu kıtalar atlası – Tıbbiyeli Sözlük
Pek çok yerde denk geldiğim tavsiyeler sonucu birkaç yıl önce okuyup, cok da beğenmediğim kitap. Bayılıyorlar bu kitaba, belki de zamansız okumamdan kaynaklandı. Bilemiyorum.
dili ve hikayesi biraz ağırdır anlattığı bazı şeyleri anlamak temel felsefeye hakim olmak gerekir çünkü bir çok yerde yazar klişeleşmiş görüşleri (düşünüyorum öyleyse varım) kendince yorumlamıştır.(birisinin beni düşlediğini düşlüyorum diye uzayıp gider).hikaye eski istanbulda geçer.terimler ağızlar her şey o günün istanbuluna uygundur.herkes sevmez bu kitabı.sevenlerde tam sever benim gibi.hasılı okumak lazım bir kere ne de olsa insanın başına ne gelirse aşktan ve gariplikten...
Özellikle şu anın bilgisinin gücünü anlattığı kısımlarını çok sevdiğim ve resimli kitabı (çizgiroman tarzında) bulunan İhsan Oktay anar kitabı.

Felsefi kısımları biraz havada kalsa da kitabın fantastik olmasına bağladığım bana göre başarılı bir kitap.
Özellikle bölüm geçişlerini fazla başarılı bulduğumu da belirtmeliyim. En başta eski sözcükler çok olsa da kitap sonradan düzeliyor merak etmeyin yoksa siz de benim gibi ilk sayfada bırakmak isteyebilirsiniz.

Bu arada resimlisinden ziyade normal kitabını öneririm. Hayal ettiklerinizin çizimini görünce ister istemez beklediğiniz gibi çıkmadığı için üzülüyorsunuz.