şehir hastaneleri – Tıbbiyeli Sözlük
mersin'de açılması yakın olan 232 bin metrekare inşaat alanına sahip, bin 294 yatak kapasiteli bünyesinde son teknolojinin kullanıldığı anjiyografi merkezi, hiperbarik oksijen merkezi, yanık tedavi merkezi, radyasyon onkolojisi, nükleer tıp, diyaliz, doğum, tüp bebek ve daha birçok ünitenin hizmet vereceği bildirilmiş hastanelerdendir. [http://www.medimagazin.com.tr/hekim/saglik-bak/tr-ilk-sehir-hastanesi-icin-sayili-gunler-kaldi-2-13-70554.html ~ medimagazin]
Sadece dıştan görünüşü güzel olan içi karışık, kullanışsız olan sağlık amacı ile kullanılan modern binalar.
bursa da 6 başka hastahanenin taşınmasıyla oluşturulacak olan, yerleşim yerlerine oldukça uzak, ulaşım problemi allaha havale edilmiş devasa sağlık kompleksi. taşınacak hastahanelerin hekimleri ister istemez oraya alınacak ve uzunca bir süre döner sermaye alamayacaklar. şimdi insan düşünüyor 6000 lira maaş alacağını bilseydin yine de tıp mı okurdun yoksa ticarete mi atılırdın?
tam bir kara delik haline gelmiş, konfor bakımından üst düzeyde olup işletmesi oldukça pahalı olan hastanecilik türü.

bilkent şehir hastanesi'nde 10 gün kadar refakatçi olarak kalıp gözlemleme şansım oldu. İç-dış alanlar muazzam. Hasta odaları otel odasından geniş, ferah ve konforlu. Binalar birbirinden uzakta ve branş branş olduğu konsültasyon için hekimler inanılmaz yoruluyor. Hastalar için kullanılan golf arabalarını ise hekimlerin kullanması yasak.

Şu an 12 tanesi faal durumda 6 hastanenin yapımı devam ediyor. Sadece 8 ay boyunca özel şirketlere 5 milyar 100 milyon tl kira bedeli ödenmiş. Bunun bir de 25 yıl süreceğini düşünürsek vay halimize.