sözlükte sürekli açılan hastalık vs. başlıklar – Tıbbiyeli Sözlük
tıbbıyeli sözlüğün tıp sözlüğü olma yolunda attığı sık adımlara delalettir. Evet hem bilgi öğreniyor hem de tekrar ediyoruz ama ne bileyim, gerekli mi ki?
Şahsen ben ders çalışırken insanların bir hastalık konusunda neler yaşadığını , kişisel tecrübeleri falan okurum internetteki sosyal platformlardan. Bu benim için çok daha akılda kalıcı ve tanıya ulaşmakta hatırlatıcı oluyor.

Buradaki durum sadece hastalık tecrübesi de değil. Herkes farklı kitaplardan çalışıyor , birinin yazdığını ben hic okumamış olabilirim. Bi şeyi merak ettiğimde farklı kaynaklardan bilgilere tek bir noktadan ulaşabilirim

Bu yüzden bu durumdan cok memnunum. Hatta tıp öğrencisi ve hekim kişileri bu konudaki kişisel görüş ve tecrübelerini de eklerlerse çok mutlu olurum.

Not:tabi ki internette kaynaksiz bilgiden ders çalışılmaz. Ama okuyup da ben bunu duymamistim dediğimiz bilgiyi araştırma fırsatımız olur en azından
tıbbiyeli sözlüğün en önemli misyonu bence tıp sözlüğü de olmasıdır. bizi diğer sözlüklerden farklı kılacak en önemli yan da budur. salt kitabi klasik bilgiden sıyrılmış, kendi yorumlarımızla süslediğimiz özgün tıbbi bilgiler ve deneyimlerimizin hem hekimlere hem tıp öğrencilerine hem de tıbbi bilgi edinmek isteyen sıradan vatandaşlara büyük katkısının olacağını düşünmekteyim.