textbook okumadan mezun olan tıpçı – Tıbbiyeli Sözlük
Kendi deneyimlerine guvenerek konusan biri olarak henuz mezun olmadigimdan yorum yapamayacagim konu. Daha kotu bir klinisyen olur mu olmaz mi bilmiyorum. Ama abi allah askina bi guyton bi robbins okuyun zaten slayt bakmaya ihtiyaciniz kalmayacakki. Mekanizmayi ogrenmenin en guzel ve kolay yolu textbook okumak. Okuyun hocam. Tusdata ozet kitsbi veya komitusta calisarak olmaz.
KOMİTE, STAJ, SÖZLÜ SINAVLARDA İŞE YARAMAMASI DOLAYISIYLA PEK TERCİH EDİLMİYORDUR ZİRA NE ZAMAN TEXTBOOK OKUMAYA KALKSAM EN DÜŞÜK ALDIĞIM SINAVLAR OLMUŞLARDIR. TEXTBOOK HAVALIDIR, LAZIMDIR AMA SLAYTLAR HAYAT KURTARIR, TUSDATA AYDINLATIR. ZATEN SLAYTLARDA UZAYDAN GELMİYOR SONUÇTA
Bkz:ben .textbok tam olarak nedir ,milyonerde 250bin liralık soru olarak karşıma çıksa cevaplayamayabilirim.gerek de yoktur bence okumaya,hocalarımız uğraşmış slayt hazırlamış,neden emeklerine saygı göstermeyip kendimiz bidaha olur olmaz şeylerle uğraşalım ki.zaman israfı herşeyden önce,israf da günahtır,sakınmak gerekir
Tembel bir öğrencinin tıp fakültesi dramı.



bir an textbook ne ola ki dedim arkadaşlar yorum sizin
Bir textbooku bir kere okuyan kişinin aklında ne kadarı kalıyor araştırmak lazım bence.Ben mesela en az 1 tekrar yapmadan kendimi bir konu üzerinde hakim hissedemiyorum. Malum hoca notlarına çalışmadan sınava girmek öğrencinin işine gelen bir durum değil, sonuçta kimse staj veya sınıf tekrarı yapmak istemez.E bir komite veya staj için hem hoca notlarına çalışıp hem de bir textbooku baştan sona 1 kere okuyan kaç kişi vardır? Ki 1 kere okumakla ne kadarı aklında kalacak o da tartışmalı. Sonuç olarak kendi yaptığım şeyi öneriyorum arkadaşlar;derslere giriyorum, hoca notlarına 1 kere çalışıyorum bu çalışma esnasında kafama takılanları textbooktan veya internet üzerinden makalelerden okuyorum, sonra vakit kalırsa hoca notlarından önemli gördüğüm konuları tekrar okuyorum.
eğer slayt ezberleyip, sadece çıkmış sorulara dayandıysa ve bilimsel yayınları takip edebilecek ölçüde ingilizce de bilmiyorsa ileride sıkıntı yaşayacak arkadaşımızdır.

şimdi bu entry bir işe yarasın madem.
burada yolun başında genç arkadaşlar varsa şu kitapları gerçekten okuyup okulu derece ile bitirmek üzere olan bir intern olduğumdan önerdiğim kitaplar şunlar olacak:
ozan anatomi'yi, junqueira histolojiyi, langman embryosunu, kayaalp farmakolojiyi, robbins patolojiyi, murray mikrobu, current serisinden 1-medical diagnosis and treatment, 2-pediatrics, 3-surgery, 4-gyn&obstetrics kitaplarını ayrıca oxorn foote human labor and birth doğum kitabını mutlaka okuyun.
current serisi küçük stajlara da yeterli gelecektir.(1 numara dahiliye yanında dahili küçük stajlardan 3 numara da genel cerrahi yanında cerrahi küçük stajlardan konuların hepsini içeriyor). bu seri klinik için, birinci basamak için gayet yeterli. cecil dahiliyesi falanla uğraşmaya gerek yok. current'ların fiyatı da uygun hem.

guyton fizyoloji ve lippincott biyokimya'sına hiç ısınamadım. biyokimya için harper'ı okuyabilirsiniz.

ayrıca eskiden olup da şu sıralar tıp fakültelerinde derslerde olmamasından dolayı bence bir eksikliği hissedilen patofizyoloji'yi lange'nin lange pathophysiology of disease kitabından okuyup temel bilimler ile klinik bilimler arasına sağlam bir köprü inşa edebilirsiniz. tus'a da faydası olacaktır.

tabii yine bunları oku ama konvansiyonel yöntemlerden de geri kalmayın: çıkmış soru yine bulun, slaytları da mutlaka okuyun. tus kitabından testini de çözün. hepsine zaman var. sonuçta hoca yine slaytından sorar ama siz textbook da okuduğunuzdan o sınava iyi hazırlanmış olarak gelirsiniz ve başarı yakalarsınız.
Daha tüm slaytları bir kere okuyup sınava girmek nasip olmayan şahsıma textbook mu aman ya Rabbi dedirtir
sinavdan once okudugumda textbookla hocanin slayti celisiyorsa kafam parcalara bolunmus gibi oluyor, bugune kadar onerilen butun kitaplari aldim, vakti gelince de okudum cunku kuse kagidin kokusu cokgzel ya, ama yine de hocalar tarafindan da yeterince desteklenmedigini dusunuyorum.