tıbbiyeli sözlük’ün gündemden uzak olması – Tıbbiyeli Sözlük
tıbbiyeli sözlük'ün ülke gündeminden uzak olmasıyla alakalı bir tespitimdir.



her an her dakika ülkemizde güzel, çirkin; iyi, kötü; ilginç, sıradan olaylar vuku bulurken (tecavüz, cinayet, siyaset, magazin, ekonomik gelişmeler, askeri gelişmeler vs.) tıbbiyeli sözlük'te bu olaylara değinilme oranı çok az. halbuki başka sözlük ve forum siteleri bu tür konulara oldukça ilgililer.



ben bunu tahminimce şu sebeplerle ilişkilendiriyorum:



1) yazar nüfusu az, dolayısıyla yeteri kadar giri girilemiyor.

2) yazar nüfusu yeterli lakin herkes tatilde, bu sebeple fazla yazmamayı tercih ediyorlar (zaten sol çerçeve kış mevsiminde olduğu kadar akmıyor).

3) yazarlar, kimseye faydası olmayan popüler gündemden konuşmaktansa, bilimi, edebiyatı, tarihi... konuşmayı yeğliyorlar.

4) yazarlar üzücü olayları bahis konusu yapıp kendilerini de üzmekten ve strese sokmaktan kaçınıyorlar.
Tıbbiyelinin kendi iç dünyasıyla fazlaca ilgili olduğunun ispatıdır. İtiraf başlığı mesela gündemden hiç düşmüyor. Bunun dışında stresten kaçınan, geyik muhabbeti yapmak isteyen de hayli fazla. Ülke veya dünya gündemiyle ilgili bir başlık açıldığında ise oylayıp geçiyor çoğu kişi. Ne yapalım biz de böyleyiz diyerek kabul ettim artık.



nüfusumuz sözlüğün adı sebebiyle doğal bir engelle karşı karşıya. Kışın dersler, yazın tatil vs bitmeyen bahaneler üretiyoruz ama sözlüğün kapasitesi belli, bunu kabul edelim. hal böyleyken sitenin kalabalıklaşmasını beklemek saflık olur. Bu kötü bir şey mi hayır bence değil. Biz bize olmak, samimi bir ortama sahip olmak bana cazip geliyor. Az ve öz olanı severim bu yüzden burayı tercih ediyorum.



Diğer taraftan yazarlarımızın çizdiği profili görünce çok seviniyorum. Meslektaşlarımın yeteneklerini, bilgi düzeylerini ve insani vasıflarını görmek, özellikle de her ilde bir tıp fakültesi açılmışken kaygı duyduğum yeni tıbbiyeli imajını takip etmek önem arzediyor. Biliyorum konuyu çok dağıttım, biraz da itirafa çevirdim ama idare edin. Sevgiler.
Tıbbiyelinin ülkenin geneli gibi tıp dışı konularda dahi okuma alışkanlığı yok. Ayrıca herhangi bir konuda yazmak da rutinimizde değil. Haliyle yazar ve yazıyor olma gayemiz de yok.

Bu nedenlerle gündeme ilgisiz ve akış sıkıntısı yaşayan bir sol frame var malesef, dediğim durum.