tıp derslerine nasıl çalışılır – Tıbbiyeli Sözlük
herkesin yöntemi farklıdır, kendince bir öğrenme şekli vardır mutlaka.



Bana göre Farmakoloji için en mantıklısı `soru cevap` şeklinde çalışmak.

Farmakodinami, farmakokinetik kısımlarını saymazsak farmakolojide hep spot sorular sorulur.



Örneğin lokal anestezik ilaçlar konusu.



En kısa etkili?...prokain

Yan etkisi methemoglobinemi olan?... Prilokain

Kardiyotoksik etkili olan?... Bupivakain

Vs

Vs

Vs



Tus kitaplarında lokal anestezik ilaçlar kısmına baksak en az 4-5 sayfa vardır kesin, ama yukarıda örneğini verdiğim gibi yaparak bir a4 kağıdının çeyreğine özetleyebilirsiniz.

Böylelikle tekrar etmek de kolay olur.



Ben tusa hazırlanırken bu şekilde yapmıştım ve çok faydasını gördüm.

Belki başka arkadaşların, başka formülleri vardır.
Her derse çalışma stili farklı olmakla beraber önemli olan ezberlemekten ziyade mantığına oturtarak çalışmaktır ha anatomi için bu önerme geçersizdir ama fizyolojiyi ve patolojiyi mantık kurarak çalışmak gerekir yoksa sadece sınava kadar öğrenmiş olunur sınavdan sonraysa unutulur
Kendine hedef koycan dicenki "robinsin ilk konusunu bitirmeden evden çıkmicam, gezmicem, pc de takılmicam", sonra bu hedefe konsantre şekilde kitabı açıp anlayarak, merak duymaya çalışarak(yani şu nasıl oluyomuş, bu nasıl oluyomuş, haa böyle mi oluyomuş şeklinde), hafif sesli şekilde konuşarak(dudaklar oynicak, akciğerden bir miktar hava çıkacak okurken) ve de en önemlisi sarı fosforluyla (daha sonradan bir daha okursan tüm cümleyi yada paragrafı okumamak amacı güderek) çizerek okuyacan. O bölümle ilgili tus sorularını açacan sonra soruyu hızlıca çözüp çözemezsen hemen cevabına bakıp kitaptan bura sorulmuş diye bi işaret koycan sorulan yere(çıkmışlarla da yapılabilir) ilk başta çok yavaş olacaksın lanet edeceksin ama beyin okuyup canlandırmaya çalıştıkça daha fazla alışacak ve daha çok çalışabileceksin. En önemli şey de başlama kararı vermektir. Bu yüzden şimdi aç kitabı başla...



Notus communis: bu dediklerimin sakın aynını yapacam diye kasma esnek bir şekilde kendine editle sadece.
benim için kesinlikle sınıfta kalma korkusu geldiği an başvurduğum slaytı komple okuyup sonra önemli yerleri 3 kere gözü kapalı tekrarlayıp 3 kere başka bir yere yazmadır sonsuza kadar da unutmam bu önerme histoloji için geçersizdir ayrıca 18 temmuzdaki dönem 2 bütüne tüm konuları bu taktikle yetiştirmeyi umuyorum saygılar
cevabını bulamadan düşe kalka okulu bitirdiğim, tus kazandığım soru. hala da bilmiyorum. yandalda bulmayı ümit ediyorum
Yumurta kapıya dayanana kadar gez, son dakika korkusuyla her okuduğun aklına altın harflerle kazınır. Kaldı ki geç çalışınca zaten yakın zamanda bakılmış olduğundan hatırlama oranı da yüksek oluyor sınavda.

Yalnız uyarayım bu çalışma stili final sıfırlatır ama sınavdan sonra oha bunları ne zaman öğrenmişim dedirtir. Derdi sınıf geçmek olan arkadaşlara sonuna kadar tavsiye ederim ama ben öğrencem ya bişiler diyen arkadaşlar 3 hafta önceden çalışmaya başlayıp 5 tekrar atsın. napalım hem dibine kadar gez hem hakkıyla tıp oku olmuyo öyle. Haydi kolay gelsin.
sözlü sınavlar komite ya da vize gibi sınavlar için çalışma stilleri çok farklıdır , ama son gece sabahlanır orası kesin
Tıbbi çalışmaların engin dünyasıyla mücadele ederken etkili çalışma alışkanlıkları çok önemlidir. Sadece ezberlemek yerine, temel kavramları anlamaya öncelik verin. Problem çözme, tartışma ve hatta başkalarına öğretme yoluyla öğrenmeye aktif olarak katılın, çünkü bu anlama ve akılda tutmayı artırır.

Kapsamlı materyali yönetmek için, dersleri, odaklanmış çalışma oturumlarını ve molaları dengeleyen gerçekçi bir çalışma programı oluşturun. Tutarlılık, tıp alanındaki çeşitli konularda uzmanlaşmanın anahtarıdır. Notlarınızı düzenli tutun; gözden geçirme sürecinizi kolaylaştırmak için bilgileri renklerle kodlamayı ve özetlemeyi düşünün.

Ders kitapları, çevrimiçi veritabanları, örneğin tıbbiterimler.com , ve çalışma grupları dahil olmak üzere mevcut kaynaklardan en iyi şekilde yararlanın. Meslektaşlarınızla işbirliği yapmak farklı bakış açıları sunabilir ve karmaşık konulara ilişkin anlayışınızı derinleştirebilir. Mümkünse, teorik bilgileri gerçek dünya durumlarına uygulamak için stajlar veya gönüllülük yoluyla klinik deneyim arayın.