tıp öğrencilerinin psikolojik sorunlarının olması – Tıbbiyeli Sözlük
bu konudan yeterince bahsedildiğini düşünmediğim için başlık açma gereği duydum. Belki de finale çalışıyor olmamın da katkısı olmuştur bu başlığı açmamda. Ne kendi fakültemde, ne de tanıdığım arkadaşlarımın fakültelerinde,tıp öğrencilere psikolojik destek sağlanmadığını fark ettim. Amerikadaki tıp fakültelerinde üstünde çok durulan bir konuyken bizim bu duruma çok uzak kalmamız çok üzücü bir durum. Özellikle son dönemlerde sık yaşanan doktor ve tıp öğrencilerinin intihar haberleri belki de bir sinyal vermeliydi yetkililere. Her fakülte her bölüm zor bunu biliyorum; ama tıp fakültesinde okumanın kişinin üzerinde kurduğu baskının çok daha fazla olduğunu düşünüyorum. Her gün afedersiniz eşşekler gibi çalışıyorum, 8 saat ders işlenilen bir günden sonra saatlerce yol çekip eve geliyorum, uyumuyorum ders çalışıyorum. Yetmiyor. Klinikte azar yiyorum. Tekrar çalışıyorum. Bunalıyorum. Haberlere bakıyorum, doktora şiddet. Daha çok bunalıyorum. Herkes her şeyi bilmem gerektiğini düşünüyor. Mükemmeliyetçiyim, kendime yediremiyorum bir şeyleri bilmemeyi. bazen düşünüyorum, sırf ben miyim böyle olan?
Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerine ücretsiz psikolog ve psikiyatrist hizmeti sunmaktadır.Umarım öbür fakültelerde de vardır yoksa da düzenlenir dediğim durum.Başlık sahibi çok haklı.
Tıp fakültesini herhangi bir ilaca başlamadan bitirebilen var mı? Herkes Bi şekilde antidepresana ppi ye çeşitli alerjik vb ilaçlara mutlaka bir dönem başlamış oluyor. Herkes de olduğu için galiba normal geliyor göze batmıyor
Sahip çıkalım tıpçılara, onları sarıp sarmayalım hor görmeyelim. Tıpdışılarla görüşmeyi yarıya indirgeyerek sorunlarımın bi kısmını budadığım, herkese tavsiye ettiğim durum. Özellikle gözü maaşımızda olan akraba teamden tmm ama bedavyamı çalşyrsn, he kaza sağlık alanında bi yerlere yerleşmiş yurtdışndqi doktrld etk şok öenmli olmadan sınava almazlar, ömür boyunca hekim olamayacak olduğunu bildiği için yaptığı tatava kadar kitap okumamış dingillerden bzm texbook nasıl sen bili10 muculardan uzak durun gençler.

Gelin el ele ütopyayı oluşturalım
Ben şunu fark ettim bilmiyorum belki abartacağımı söyleyeceksiniz ama ben zaten kimsenin normal kayfayla geldiğini düşünmüyorum. Evet bahsedilen konu bunalım ama bunalımında ötesinde çevremdeki insanlara bakıyorum buna ben de dahil ve kimsenin normal olmadığını görüyorum. Tıp yazan insanların kafalarında mutlaka bir yerlerde çatlak var. Ne denir tuhaf insanlarız, şu meşhur tıp fakültesinden her şey çıkar arada bir de doktor çıkar lafı bence bundan ötürü. Bana öfkelenmeyin, kötü bir niyetle söylemiyorum bunu farklı olmamız güzel evet ortak noktamız çok çalışıyor olmamız ama orada bile aynı şekilde çalışmıyoruz herkesin tarzı farklı ve bu 1. Dönemden başlayan bir olay. Ama insanlarda biraz anlayış gösterse de hadi al sana STRES bakalım ne seviyeye kadar yönetebileceksin görelim modunda yaklaşmasa çok daha iyi olabilir. Sevgiler...
bundan 50 yıl önce bu konular önemsenmiyordu, mobbingler gözardı ediliyordu çünkü alışılan oydu, kimse saçma uygulamaları sorgulamıyordu. öncelikler farklıydı. artık birçok şey değişti ve hala değiştirilmeye çalışılıyor.

sağlık çalışanlarına psikolojik destek de bunlardan biri. her ne kadar öğrencilerin danışman hocası olsa da sembolik. ileriki 20 yılda bunun değişeceğini düşünüyorum.