tıp okuyan erkeklerin genelde entelektüel olmaması – Tıbbiyeli Sözlük
Tıp okumak bazıları için kendini gerçekleştirmek adına yeterli oluyor galiba, kişi sonrasında entelektüel gelişimi adına çabalamayı bırakabiliyor. Tabi bu biraz çevreyle, aileyle alakalı da bir şey. İsmail kılıçarslanın bir yazısı vardı bununla ilgili '' şallı erkekler, neşeli dindar kızlar '' diye.
Türkiyenin yarısı entelektüel kelimesini yazmasını bilmiyorken, televizyon programlarına çıkan akademisyenlerin hala entellektüel ya da entellektüelleşme gibi kelimeleri kullandığına göre çokta yanlış olmayan bir önerme.



Edit: ben erkekler için değil kadınlar içinde aynı durumu kastetmiştim. Sadece erkekler için dersek cinsiyetçi bir durum olur.
bence geleneksel cinsiyetçi entry günleri gelmiş,fakat hep kadınlar için mi yapacağız,bir defa da erkekler için olsun denmiştir.
Bunun kadın erkek ayrımı yoktur. Tüm ülkede olduğu gibi tıp fakültelerinde de bu gerçek vardır. Ancak başlıkta da yazdığı gibi "genelde" böyledir. Çeşitli entelektüel uğraşlarda bulunan bireyler de vardır.



Bana göre en büyük yanlış entelektüel olmak = kitap okumak denklemidir. Sadece kitap okumak yetmez, farklı fikirleri okuyup onları karşılaştırmak önemlidir. Ne okuduğunuz da önemli tabi, zombili, vampirli aşk romanları okumak entelektüel yapmaz.
Katılmadığım önermedir. Bir kere başlığı açan arkadasin entellektüeliteden ne anladığına, entellektüel olarak kimleri gördüğüne göre değişir. ikincisi tıpçıların sanki daha entellektüel olmaları gerekiyormuş iması yanlış. Okumakla entellektüel olunmaz, hele okul okumakla hiç olunmaz. Baktığınızda mahallenizde ne kadar entellektüel varsa tıp fakültesinde de o kadar vardır. Çünkü bu sosyolojik bir kavramdır ve her toplumda belli bir seviyede olur. Ayrıca herkes entellektüel olmak zorunda diye bir şey de yok. Kaldı ki kişi kendini geliştirmek için yaptıklarını ortamlarda satmamayı tercih ediyor olabilir. Ki buna çok saygı duyarım.