türkiye barolar birliğinden doktorlara tehdit – Tıbbiyeli Sözlük
Bu avukatlar ne istiyorsunuz hekimlerden anlamıyorum bu neyin kini,neyi kanıtlamaya çalışıyorsunuz?

Hukuk ülkede ortada,tıbbın seviyeside ortada kim halkın,ezilenin yanında kim güce sahip olanların yanında gayet açık

bu açıklama ile bir kere daha gördük ki doktorun doktordan başka dostu yoktur. Eğer bunu dahada genellememi isterseniz doğa bilimleri ile ilgilenenin doğa bilimleriyle ilgilenenden başka dostu yoktur derim...

https://instagram.com/p/BrC77w6gdH4/
sözde hukuku temsil eden ve bağımsız olması gereken bir kuruluşun aba altından sopa göstererek doktorları tehdit etmesi.



açıklamada hiçbir şekilde avukatın yaptığı hatadan bahsedilmeyerek meslektaşlarına sahip çıkmışlar. sanki avukatlar, hakimler, savcılar hiç hata yapmıyormuş gibi doktorların yaptığı hatalardan bahsetmişler.



biz de o zaman suçsuz yere yıllarca hapiste yazan, ceza alan insanlardan bahsedelim ya da yıllarca süren davalardan. isterseniz sidik yarışına girelim hangi meslek grubunun hatası daha fazla diye?



birlik olursak ülkeyi ayağa kaldıracağımız aşikar. birlik yolunda da yavaş yavaş kıpırdanmalar oluyor. türk tabipler birliği de siyasete bulaşmadan, asli görevi olan hekimlerin haklarını savunma yoluna girerse çok daha iyi şeyler olacağını düşünüyorum.



açıklamanın tamamı:

Son günlerde Ankara’da gerçekleşen bir kadın doğum vakası üzerinden tartışma yaşanmaktadır. Bu süreçte, bazı sağlık mesleği mensuplarının ve kurumlarının avukatlık mesleğini ve özelde de bir meslektaşımızı hedef aldıkları görülmektedir. Öyle ki, sağlık mesleğinin karşı karşıya bulunduğu tüm sorunların kaynağı, şiddet mağduriyeti dahil, adeta avukatlar gibi gösterilmeye çalışılmaktadır.



Kuşkusuz mesleğimizi hedef alan söz konusu saldırıları, sağlık alanında yaşanan ve kesin hükümle sabit olan pek çok olumsuz olayı örnek göstererek cevaplayabiliriz. Ancak bunu yapmayacağız. Amacı insana ve topluma hizmet etmek olan iki mesleğin mensuplarını ve kurumlarını karşı karşıya getirmemek için sükunetle davranmaya devam edeceğiz. İlgili herkese de bunu tavsiye ediyoruz. Unutmayalım ki, mağduriyet yaşayan her sağlık mesleği mensubunu savunacak olan da bir avukattır. Sağlık sorunu yaşayan her avukat da sağlık mesleği mensuplarına emanettir.



Hukuk ve sağlık alanlarında sorunların büyük çoğunluğunun sebebi iletişimsizliktir. Bizim ihtiyacımız olan kavga değildir. Yapıcı iletişim yoluyla sorunlarımızı çözmektir. Deyim yerindeyse “yangına körükle gitme”nin her iki saygın mesleğe ve bu mesleklerin mensuplarına sadece zarar vereceği açıktır. Çünkü, her ölçüsüz tepki karşılık olarak ölçüsüz başka bir tepkiyi zorlamaktadır. Bu sebeple yapmamız gereken aklı hakim kılmaktır.



Sorunlarımızı birlikte konuşmak, birbirimizi anlamak ve çözümleri birlikte üretmek için kıymetli hekimlerimizin üst birliği olan Türk Tabipleri Birliği ile bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ortak çalışmalar gerçekleştirmeye devam edeceğimizi avukat meslektaşlarımızın, sağlık mesleği mensuplarının ve kamuoyunun bilgilerine saygıyla sunarız.

kaynak: https://www.barobirlik.org.tr/Haberler/turkiye-barolar-birligi-nin-bazi-saglik-meslegi-mensuplarinin-ve-kurumlarinin-avukatlik-meslegini-v-80293
Malum olayda avukatın (tüy diktiği) ikinci açıklamasının temelinde doktorların iletişim konusunda problemli oldukları suçlaması vardı.



Sonuçta sağlık camiasından uzak herkes, sosyal medyada doktorların robotik, duygusuz, insaniyetten uzak olduğunu iddia etmeye başladı.



Ben çocukken doktorlar üzerinde “hastalığı latince anlatma” veya “anlaşılmaz konuşma” linci vardı. Büyüdüm “egoist” oldular. Fakülteye girdim “iletişim kusurlu” oldular. Doktor olarak diplomamı aldığımda kim bilir hangi insani yönüme hangi genellemelerle hakaretler edilecek bu şekilde kim bilir...



Sözde iki mesleği karşı karşıya getirmek istemeyen bu açıklama, malum avukatın açıklaması kadar “talihsiz”. Sanki aynı cümlelerle yeniden doktorlara iletişim özürlü damgası vuruluyor.



Yazık ki öğrencilik yıllarımızda ne zaman ağır çalışma tempomuzdan bahsetsek “biz de koca koca kitaplar bitiriyoruz, hukuk çok daha zor tıptan” diyen avukatlar, mesleğe başladığımızda iş koşulları nedeniyle altında ezildiğimiz ancak yine de işimizi her koşulda dik durarak yapmaya çalışmamızı “robotiklik” olarak nitelendiriyorlar ve sürekli doktorlardan çuvaldızı kendilerine batırmaları bekleniyor.

Biz de alıştık aslında iğneyi kendimize batırmaya. Halbuki bi düşününce ateşli hastayı kat kat saran, kaza bölgesindeki yaralıyı uyandıracam diye boynunu kıran, basit sağlık bilgilerinden bile yoksun, her şeyiyle kendini doktora emanet etmiş bir o kadar da doktorun canını almaya meyilli bi toplum içindeyiz.

Bu kadar bilgisizlik içinde gözünü hırs bürümüş bir avukat, toplumun eğitim durumunu tahlil edemiyor ve böyle gülünç duruma düşüyor. Barolar birliği ise avukatın başlattığını gizliden sürdürmek niyetinde.

Amasız fakatsız özür dilemeliydiniz. Herhalde haksız olduğunda özür dilemek de iletişim becerileri için önemli bir şeydir.