türkiye’de aptallığın övülmesi – Tıbbiyeli Sözlük
Aziz nesin'e göre yüzde 60'ı aptal olan bir ülke için gayet normal olan durum.
Tabii ki herkesin aptalı kendinedir.
Şimdi bir örnek verelim.
Haberlerde bugün gördüm. 2 adet(evet mal sayımı adet ile yapılır) aptal metrobüsün üzerine çıkıp yolculuk yapmış evet tavanına. İşte bu durum haberlerde 'çılgın gençler 15 dk boyunca keyif yapti' 'maceracı gençler adrenalin yasatti' gibi övücü özendirici anlatımlar yapıp bu iki adet aptalı TV'ye çıkartıp röportaj yapıyor.
Elbette bu istenerek yapılmıyordur.Netice de kan kanı çekiyor.
Bir arkadaş ülkenin yarısı mr (mental retarde) deyip dolaşırdı. Demek ki abartmıyormuş.

Bazı olayları görünce bu sadece benim ülkemde yaşanır diyorum
Bence yanlış giden sürecin sonucudur. Eskiden aptal insanlara gülünürdü, bırak karışma denilirdi. Zamanla gülmeye muhtaç kalan insanlık güldüğü şeylere değer atfetti ve aptallık da değer verilen bir kavram oldu gibi geliyor. Ülkemizde komedi filmlerinin büyük çoğunluğu zeka kullanılmadan yazılıyor ve en çok komedi filmleri izleniyor.
Aptallık çevreye zararı olmadıkça (ki biraz göreceli bi durumdur) övülmesi ve önerilmesi tutarlı olan bi konudur. Zira akıllıların aklını kaybetmekte ve yaşamaya katlanamadığı bu devirde mutluluk ve iç huzur getiren ziyade tek şey aptallık ve düşünmemektir. Van gogh bile zekasından hayır görmediğini bildiği için düşünmesini ve hayatını sorgulamasını durduran tek şey olarak resim yapmış ölene değin. Hayatının son 2-3 ayında 70 kadar çizim yaptığı ve bu şekilde intihardan kaçındığı muhakkak