turkmsic – Tıbbiyeli Sözlük
msic ciler ve diğerleri olmak üzere ayrılan tıp fakültesi öğrencilerinin msic cileridirler

işlerini dünyanın en önemli işi olduğunu zanneden biraz üst perdeden bakan ulusalın 3-5 yerelin tekelinde olduğu ama içinde gerçekten güzel insanların da olduğu türkiyede 1-2 tane daha olsa fena olmaz dedirtecek tıp öğrencileri topluluğudur. Ulusal olması her fakülteye giren öğrencinin hayallerine hitap etmesi (bkz:tıptercihim) sebebiyle genelde herkesin ilk katıldığı topluluktur severiz kendilerini scora gönüllüsü olarak güzel zamanlar geçirdiğim artık dahil olmadığım ama özlediğim çok iyiydi dedirtmese de güzeldi dedirtecek anılar biriktirmemi sağlamıştır.
yakın zamanda Twitter'da taciz olayları ile gündeme gelen öğrenci birliği.
Tweet sahipleri yazdıklarını kaldırmışlar.
Hadi biz tıp öğrencisiyiz havalı şeyler yapmalıyız modunda akademik yaşam ve ortam özentiliği olduğunu düşündüğüm oluşum.Yani kardeşim sen daha öğrencisin neyin bilimsel toplantısını yapıyorsun,neyin sunumunu yapıyorsun.Adam 2. Sınıf daha dolaşım sistemi hastalıklarını bilmiyor,gelip sana kalp transplantasyonu hakkında sunum hazırlıyor ve de çok matahmış gibi sunuyor.Hayır soru cevap yapsa biz daha görmedik bunu....Araştırmada yer aldım yeyyy.Ne araştırması?Endometriozisli kadınlarda cinsel ilişkideki ağrı skalası kullanarak....Endometriosiz o ne? Daha görmedik......Enerji ve isteğinizi asistanlık eğitimi ve de sonrasındaki bilimsel çalımalara saklayınız dostlar. Bilim yapabilmek için önce temel eğitimler alınılmalı.Bunun da yeri uzmanlık eğitimi ve de sonrasıdır.
Bir çok fakültede düzgün işlere imza atan kurum bağlamında saygı duyduğum nadir platformlardanken,benim fakültemde fakülteye yeni gelen mediocre eli yüzü düzgün kızları düşürmek için abazan ve varoş yöneticileri tarafından abuse edilen platform.
Sayılarda değişiklik var bir güncelleme yapayım.

Türk Tıp Öğrencileri Birliği(TurkMSIC), 1952 yılında kurulmuş; bağımsız, siyasi olmayan ve kar amacı gütmeyen Türkiye’deki tıp öğrencileri arasında oluşturulmuş en köklü kuruluştur. Ülke çapında 82 tıp fakültesinde üye yerel temsilcileri mevcut ve bu sayı artmaktadır.



Üye tıp fakülteleri ile Türkiye’deki 30.000'den fazla tıp fakültesi öğrencisinden oluşan bir ağa sahip olmakla birlikte, uluslararası çapta ise kurulduğu yıldan beri üyesi olduğu IFMSA (Uluslararası Tıp Öğrencileri Birlikleri Federasyonu) dahilinde 127 ülkede bulunan 137 Ulusal Üye Kuruluşu arasında Türkiye’yi temsil etmektedir.



Birlik; Türkiye’deki tıp fakültesi öğrencileri için ve tıp fakültesi öğrencileri tarafından yürütülen, tamamen gönüllülük esas alınarak çalışan bir organizasyondur. Birleşmiş Milletler ve WHO (Dünya Sağlık Örgütü) tarafından resmi olarak tanınan IFMSA’in Türkiye’deki temsilcisi konumundadır



Birlik, faaliyetlerini 6 çalışma kolunda yürüttüğü projeler ve çeşitli organizasyonlarla yürütmektedir. Bunlar; tıp eğitimi, halk sağlığı, insan hakları ve barış, üreme sağlığı, staj ve araştırma değişimi çalışma kollarıdır. Bunların yanında kendi eğitmenlerini yetiştirerek kişisel gelişim eğitimleriyle tıp öğrencilerine farklı platformlar yaratmaktadır



Birliğin vizyonu, Türkiye’deki tüm tıp fakültesi öğrencilerine ulaşarak; sosyal ve bilimsel alanlarda faaliyet gösteren, geleceğin hekimlerinin bilgilerini, bakış açılarını ve becerilerini geliştiren; tüm tıp fakültesi öğrencilerini ulusal ve uluslararası alanda temsil eden tek sivil toplum kurulusu olmaktır.



Birliğin misyonu;



60 yılı aşkın tecrübesiyle, ulusal ve uluslararası saygın bağlantılarını da kullanarak:



a)Tıp fakültesi öğrencilerinin meslek hayatlarında yeterliliğe erişebilmeleri için gerekli bilimsel ve sosyal ortamı sağlayarak, evrensel nitelikte hekim olmalarına katkıda bulunmak.



b) Tıp fakültesi öğrencilerine yurt içi ve yurt dışında klinik uygulamalar ve bilimsel araştırma projeleri kapsamında staj imkanı sunmak.



c) Ülkemizdeki tıp eğitimi ve sağlık politikalarına yönelik tıp fakültesi öğrencilerinin bakış açılarını kapsayan politikalar üretmek ve bu yönde gerekli savunuculuk çalışmalarını yapmak.



d) Koruyucu hekimlik bakış açısı ile sağlık sorunları hakkında toplumu bilinçlendirmek ve halk sağlığı, üreme sağlığı, insan hakları, hasta ve hekim hakları konusunda çalışmalar yapmak.
Fakültemde ilk yılımda tam bir aile olan (bunun sebebi küçük bir fakülte olmamız da olabilir tabi) , ilk girdiğimde herkes bu kadar iyi olamaz dediğim, süpper insanlarla tanıştığım harika kuruluş (bkz:ordu töb) edit: ulusal etkinlikleri de kendi gibi harikadır
altı yıl boyunca her yıl avrupa'dan değişik bir ülke kazandığım değişim sınavına girdiğim ifmsa'nın türkiye şubesi kuruluş. hiçbir zaman üyesi olmadım, bir bağlantım olmadı msic ile, toplantılarına da katılmadım ancak kendi gözlemlediğim kadarıyla yerleştirmeleri adil oluyor. son yıl bu sınavda ilk 20'de bir yerlerdeydim. dört kez de scope'den avrupa'ya değişime istediğim yere gittim. diğer ikisine ise değişik sebeplerden gidememiştim. (istanbul'da havaalanında terör saldırısı olmuştu vs.)



en işe yarar kolu scope gibi duruyor bu bakımdan. iyi ki böyle bir değişim var. 1 aylık olması da çok güzel. bunun sayesinde 30'un üzerinde değişik ülkeden arkadaşım oldu.
Ego parlatma grubu, herkesin bir sıfatı var burada. Çay getirme işleri ana sekreter yardımcısı, uluslararası yardım fonu ve birleşmiş milletler destek ana temsilci özel kalemi vs gibi (bkz:swh)

Öğrenci değişimi dışında aktif dalı da yoktur. Burada da tanıdıklara ve turkmsic de çalışmış kişilere öncelik verilmektedir.

Grup bir nevi politikacılık oyunu oynamaca yeridir.

Not: Kısa bir süre arkadaşları: kimse yok sen yaparsın dediği için lorp olarak çalışmış birisi