yapay zeka – Tıbbiyeli Sözlük
öğrenebilen, sonuç çıkaran ve öğrendiğinden çıkardığı sonuç ile karar verebilen bilgisayar yazılımı.

bizim emme refleksimiz gibi bir kaç olay da doğuştan kodlanabilir. örneğin pes oynarken yazılımın boştaki adama pas atması gibi.. ama senin oynama biçmine göre kendi oynama biçmini geliştirmesi yapay zekanın daha da zeki bir hale geldiğini gösterir.
temel olarak bir program aracılığıyla bir bilgisayara öngörülmüş verilerin girilmesine karşılık olarak verilmesi gereken cevaplar öğretilebilir.zaten şimdiki teknoloji budur

(bkz:hesap makinesi)



ancak yapay zeka çevresini gözleyerek girdilere karşılık çıktı verir

örneğin

tüm anamnezleri, bu anamnezlere karşılık yapılan tetkikleri ayırıcı tanıları tedaviyi ve progresleri tarayarak (ve her gün her an bunu yaparak) size yardımcı olan bir sistem tasarlanabilir.işte bu yapay zeka olur.

ancak yapay zekanın zekası verileri giren insanlardan fazla değildir.

bir çeşit karmaşık istatistiklerin yorumu



aslına bakarsanız bizim zeka namına geçindiğimiz ne varsa hep geçmiş deneyimler üzerinedir
Son zamanlarda sophia ile beraber popülaritesi iyice artan konudur. İnsanlığı yok edeceği söyleniyor. Elon musk ve stephen hawking de ısrarla karşı çıkıyorlar yapay zekanın geliştirilmesine. Zamanla robotlar tüm dünyayı ele geçirmese de insanların gittikçe robotlaştığı gerçeği var yani bi şekilde sonuç yine aynı yere çıkıyor. Çinde üretilen bir robotun uzmanlık sınavını kazandığını duyduğumdan beri ben de karşıyım bu işe. 6 sene okuyup mesleği robotlara kaptırmak istemem. Musk ve hawking tarafındayım artık ben de.
Öğrenme hızına bakılırsa kısa denebilecek bir sürede insanı geçebileceğini düşündüğüm zekadır. Hem de daha az yakıyor, harika.
oyunlardaki yapay zekayla, dünyayı yok edeceği söylenen yapay zeka farklı türlerde mi bilmiyorum. ama en sıradışı npc yi bile bir süre oynadıktan sonra yenebiliyorum.
Sağlık alanına bir an önce gelmesini istediğim bir teknoloji. Algoritmik bakış açısıyla çalışan bir yapıya karşı hasta ve yakınlarının, sorumluluk perspektifinden maruziyetlerini izlemek istiyorum bir an önce... İşsiz kalmak pahasına...Malum hasta ve yakınlarının (özellikle ülkemizde) hakları var ama sorumlulukları yok...
kadın sesiyle cevap veren dijital bir cihaza emirler vermek cinsiyetçi stereotiplerin gelişmesine sebep olabileceği için danimarka’da bir grup akademisyen tarafından cinsiyetsiz bir versiyonu geliştirilmiş. ‘Q’ adı verilen ses South by Southwest Festivalinde (SXSW) tanıtılmış ve dinleyenler sesin bir kadına mı yoksa erkeğe mi ait olduğuna emin olamamış.
Kaynak: https://www.dunyahalleri.com/haftanin-ozeti-229/2/
video