yardımcı doçentliğin kaldırılması – Tıbbiyeli Sözlük
recep tayyip erdoğan tarafından yapılan açıklamada yardımcı doçentliğin birilerini oyalamak için kullanıldığı ve kaldırılması gerektiği söylenmiş.



çevremde gördüğüm doktora bitirme aşamasında ya da bitirmiş olup kadro arayan onlarca akademisyen bulunuyor. çoğunun bırakın doçentliği yardımcı doçentlik şartlarını sağlayacak kriterleri yok. doçentlik olma sürecinde geçimlerini nasıl sağlayacaklar, gereken yayınları nasıl yapacaklar muamma.



keşke kaldırılması yerine ortak bir havuz oluşturularak doktorasını bitirenlere hakkaniyetle, torpil aramak zorunda bırakılmadan bu ünvanlar verilse ki yardımcı doçentlik "hoca" olmaya hazırlık yolunda bir basamak.



kaynak:

http://www.milliyet.com.tr/cumhurbaskani-erdogan-konusuyor--siyaset-2491313/
Erdoğan, şunları söyledi:



"Allah aşkına şu yardımcı doçentlik olayı nedir ya, bunu gözden geçirin. Dünyanın kaç yerinde var bunu da söyleyin. Pek görmüyorum. Bunu birileri birilerini oyalamak için yapmışlar. Bizim hocalara ihtiyacımız var.



En parlak beyinlerimizi Batılı eğitim kurumlarına kaptırıyoruz. Gençlerimiz giderek artan oranda Batı'ya yöneliyor."



26.07.2017 12:25'te tarihe not düşüldü.
Cumhurbaşkanının yardımcı doçente "yardoç" dediği bir demeç. Komedi yemin ediyorum, seviyeye bak.
o zaman o kadar içi boş üniversite kurmayacaktınız



eveet bilmeyenler için biraz işin özünden bahsedeyim.

cumhurbaşkanının başbakan olduğu dönemde 81 ilde üniversite projesi vardı. nitekim bunu kampüs nezdinde gerçekleştirdi. peki eğitim?

mesela düşünün aselsanın insan kaynakları müdürüsünüz,

cv'e bakıyorsunuz biri odtü makina müh. mezunu master yapmış, diğeri hakkari üni makine müh. (öyle bir bölüm var mı onu da bilmiyorum) mezunu. hangisini alırsınız? odtülüyü değil mi? çünkü odtünün eğitim kalitesi belli, o adam hayvan gibi ingilizce biliyor; diğeri ??? .... ee, sizi işe alamayız...



şimdi tıpla ilgili mevzusuna gelelim;

1- sağlık bilimleri üniversitesi açılmadan önce eğitim ve araştırma hastanelerinin doçent olmuş hocaları, profesör olmak için kadrolarını eften püften üniversitelerde gösterip profluk alırlardı. şimdi bu üniversite kurulunca artık böyle bir işe gerek kalmadan direk prof olabildi hocalar.

2- şimdi? üniversitelere kadro açmıyorlar ya da açıyorlarsa kendi adamlarına açıyor. örneklerini defalarca gördüğünüzden eminim. uzmanlık zorunlusunu bitirdikten sonra hemen seni üniversiteye alabileceklerini sanıyorsan yanılıyorsun güzel kardeşim. yandalcı olsan dahi zor. iyi ihtimalle zorunlu için eğitim araştırmaya girersin sonra ver elini akademik ünvan, inşallah öyle olur kaderin. ama olmazsa allah sana kolaylık versin, kendine eften püften üniversite aramak zorunda kalıyorsun, hatta emek sömüren özel üniversitelere gitmeye başlıyorsun.

3- bu eften püften üniversitelerin kendi hastaneleri de yok, hepsi sağlık bakanlığına bağlı. örnek vereyim: karabük, muğla sıtkı koçman, uşak, aksaray, niğde ...

4- bir de bu üniversitelerin anabilim dalı açması için en az 1 yardımcı doçent olması lazım, hmm, yaaa, o zaman ya ıkına ıkına açtığın doçent kadrosunu açacan, ya da uzmana anabilim dalı kurma yetkisi vercen

5- bu yrd.doç.ların da tabi nasıl yetiştiği vs önemli. kimisi hakkaten dehşet king çıkar, kimisi hiçbir şey bilmeyen bala kıça yrd.doç. olmuştur.



sonuç:



yapılması gereken ilber ortaylının da dediği gibi:

video




ya da mustafa kemal atatürkün dediği gibi;

Sizi birer kıvılcım olarak gönderiyorum; alevler olarak geri dönmelisiniz!



yani karabükteki çocuk karabük üniye değil, cerrahpaşaya gidebilmeli, oradan geri dönüp karabükte sağlık hizmetini iyi bir şekilde verebilmeli