yazarak çalışmak – Tıbbiyeli Sözlük
kimi insan katiyen doğru bir çalışma tarzı olmadığını düşünse de (arkadaşlarımın çoğu bitirdiğim defterlere hayret etse de) yazmak benim vazgeçilmez çalışma tarzım, tüm eğitim hayatımdan beri. evet çok zor ekstra çaba ve sabır gerektirir ancak sınav zamanına yakın bir sürede yazdıklarınızı defalarca okuma imkanı bulur, final döneminde 5000sayfa okumak yerine 500 sayfa kendi yazdığınızı okuyarak hayatınızı kat kat kolaylaştırırsınız.
başka türlü kalıcı hafızaya alamadığım için uyguladığım yöntem. bir paragrafı defalarca okusam da yazmadan öğrenemiyorum.
Çok zaman alır fakat bir alışkanlıktır bir kere alıştınız mı asla okuyarak tatmin olamazsınız, beyniniz okurken bile yakında unutacağınızı hatırlatır.
Bir konunun mekanizmasını anladıktan sonra sadece ezber kısmını bir fasikül haline getirmek konunun sözel yükünü yüzde beşine kadar düşürebiliyor...

Win rar bu kadar sıkıştıramıyor.. geri dönüşüm kutusu yüzde ona düşürebiliyor..

Win rar dan farkımız Biz tıpçıyız ve mantığımız ile ezber yükümüzü minimale indirebiliriz..
her staj a5 bir defter bitirerek aktif olarak gerçekleştirdiğim eylemdir. bu defterleri biriktirip ilerde çocuklarıma miras bırakıcam
Her dersi ayrı ayrı yazıp sona nedense her seferinde kaybedip slaytlara bağımlı hale getiren eylem
4. sınıfın ortasında ne kadar verimli olduğunu fark ettiğim eylemdir. Geç oldu ama güç de oluyor valla hangi birini yazayım derken sözlü günü geliyor. orta bi yolunu bulmak lazım sözlük.
Aldığım dersin yetişip yetişmemesine göre bazen genel özet çıkardığım, bazen de en önemli noktaları kesin çıkar dediğim yerleri yazabildiğim ama muhakkak çalışmamın içinde olan eylemdir.



Kütüphanede tus çalışan birinin de bunu yaptığını gördüm. Aynı sayfada altını çizdiği yerler için her cümlede farklı renk kullanıyor ve bu yerlerde not alacağı bir şey varsa aynı renk stabilo kalemle bazen kitap üstüne bazen de ayrı bir yere not alıyordu. Düşündüğünüzün aksine bunu yapan bir erkek. Adam Tus'a bu renk düzeni azmiyle hazırlanıyor, vay dedirten olay.