ydus – Tıbbiyeli Sözlük
1.5 yıl sonra girmek zorunda kalacağım, `tus` gibi 5 sene sallamayı düşünmediğim sınav. sevk zinciri olmadığından aile hekimi, dahiliye uzmanı vs. uğramadan midem yanıyor diye direkt gastroenterolojiye, yanım ağrıyor diye nefrolojiye yönelen çok bilmiş halkımızın gözünde dahiliyenin 3 vakte kadar pratisyenlikten farkı kalmayacağı aşikâr. gördüğüm kadarıyla da az da olsa sınava çalışanlar bir yerlere yerleşiyor.
Biraz merkeze atanma durumu, biraz da "yakında dahiliye gibi oluruz, yan dalı olmayana ameliyat yaptırmazlar" düşüncesiyle çalışmak zorunda olduğumuz sınav
yapılan son değişikliklerle asistanlığınız bitmeden de girebileceğiniz sınav. ama tercih döneminde uzmanlığınızı almanız gerekiyor.
Tıbbiyelinin toz toprak dolu yokuş yukarı yolundaki bir başka taş hatta belki kaya ama kabul etmek gerekir ki her şeyi bilemeyeceğimizden bişileri çok iyi bilmemiz gerekliliğinin elzem bir sonucu.
20 gün sonra gireceğim, ilk 10da yerimin garanti olduğu, sırf ilk 3'e girmek için kastığım sınav.
#1162 bakınca ne çabuk 1.5 yıl geçmiş dediğim, telaşına girmeye başladığım sınav.

geçmiş soruları incelediğimde soruların 'inin tus ayarında olmakla beraber kalan 'nin asıl sınav sonucu belirleyen atipik/literatür/ters köşe sorulardan oluştuğunu gözlemlemekteyim.

dahiliye adına dersane konusunda e-yandal ve tusdata seçenekleri bulunmakta. e-yandal online olarak eğitim verirken, tusdata'nın 17 günlük kanlı canlı kampları oluyor. kitap içeriklerini daha sonra kıyaslayacağım.