ömer halisdemir – Tıbbiyeli Sözlük
görsel
Özel kuvvetler komutanlığını ele geçirmek isteyen semih terzi'yi alnından vurarak darbenin seyrini değiştiren kahraman Türk askeridir. Akabinde de karşısındaki yirmi kişi tarafından şehit edilmiştir. bu topraklarda adı sonsuza dek yaşatılmalıdır.
kendisi öyle nasiplidir ki; başrolünde olduğu olay olmasa vatan sever askerler ve siviller tarafindan ortaya koyulan binlerce kahramanlik hikayesi boşa çıkan yumruk darbesinin omzu incitmesi gibi belki de aleyhimize işleyecek bir süreci başlatacaktı.



peki neydi bu büyük olay? darbeye karsi o karmasada en saglam mucadeleyi veren, emir komuta zinciri halen bozulmamis olan özel kuvvetlerin komutasının başına cuntacıların geçmesininin engellenmesi..



ki vatan haini darbeciler bunun öcünü almak icin gölbaşı özel harekatı bombalayarak 47 vatan evladını şehit edip, 50 kadarını da ağır yaralamışlardır.



zaten bu örnek bile darbe yapmanın ne olduğunu bilmediklerini gözler önüne sermiyor mu? darbeye karışan bir insan dahi kendi içinde tutarlı olur. vatanın çıkmazda olduğunu düşünerek bu kalkışmaya başlamışsan başaramayınca da sonuçlarına katlanırsın. can havliyle belediye binalarını, emniyetleri, özel harekat birliklerini, lojmanlarını ve tarihte bir ilk olarak gazi meclisini ve hatta sivilleri bombalamak nedir. hadi tankla ezen 3,5 aylık emir eri diyelim.. aklını kullanmaktan aciz ya da korkak vs. ulan sen pilotsun, pilot... hem de askeri pilot. sadece ailen değil tüm millet gururlanıyor sizin adınızı dahi duymaktan. Sizin gibi kahraman! Yetiştirmiş olmaktan. Ailene, milletine, çoluğuna çocuğuna hiç mi saygın yok bre densiz. Ne emeklerle geldin oraya kadar. Biat ettiğin hocanın sözünü grubunuzun en zeki kesiminden olan sen bile sorgulayamıyorsan daha kime ne anlatalım biz. Yazık. Çok yazık...



Edit: konuyu kısaltarak özel harekat demişim. Kendisi askeriyenin özel kuvvetler komutanlığını korumuş ve bu vesileyle dolaylı olarak özel harekatıda kurtarmıştır. Cuntacılara karşı yek vücut hareket eden bu birliği özel kuvvetlerle bastırmaktı planları çünkü.
ruhu şad olsun.

çok düşündüm durdum. ansızın bir akşam telefon gelse ve ölmek emredilse ne yapardım diye. aklıma bir sürü yarım kalan işlerim, hayallerim, sevdiklerim geldi. çok zor bir karar. kendisi nesilden nesile anlatılası bir kahramandır.
olayın sıcaklığıyla konuya tam vakıf olamasakta kahramanlığı dillere destandı. şimdi ise olayın görüntülerine değin ayrıntıları ortaya çıktı. sadece komutanıyla arasında geçen konuşma, en sonda kendisine atfedeceğim değer için yeterli gözümde.



özel kuvvetler komutanı zekai aksakallı: ömer sana vatan ve millet adına tarihi bir görev veriyorum. tuğgeneral terzi vatan hainidir, isyancıdır. onu birliğe girmeden evvel öldür. bu işin sonunda şehadet var. biliyorsun seninle yirmi yıllık birlikteliğimiz var. hakkını helal et.



ömer halisdemir: emredersiniz komutanım, hakkım helal olsun, siz de helal edin!



gözümde 2. seyit onbaşıdır. kalbimde onun yanına seni yazdım kahraman adam. ileride çocuklarıma, torunlarıma ve senin zamanına yetişememiş herkese seni anlatacağım. ve kendimi seninle aynı dönemde yaşadığım için şanslı, o gece yanında olamadığım için nasipsiz sayacağım..



edit: imla
gözünü kırpmadan vatanı için ölenlere selamınaleyküm allah bizleride onlar gibi şerefli ölmeyi nasip etsin arkadaşlar bu ülke kolay kazanılmadı ve bizimde bu ülkeyi yedirmeye niyetimiz yok.utanıyorum kendimden bu haberi gördükçe yerin dibine giriyorum üzüntüm okadar fazlaki böyle vatanı için ölen insanları gördükçe...bu askerimizin isini herkes bilmeli arkadaşlar çocuklarımıza torunlarımıza anlatmalıyız.anlatalım ki ülkemizin değeri anlaşılsın.bizim ülkemizde böyle yurt dışındaki gibi işte supermanmiş,batmanmiş öyle sözde superkahramanların filmleri yapılmasın.asıl gerçek superkahraman olan askerlerimizin filmleri yapılsın yapılsınki herşeyin değerini daha kolay anlayalım.allah başta bu askerimiz olmak üzere bütün şehit olan kardeşlerimizin mekanını cennet eylesin.inşallah.allah bize birdaha böyle şeyler yaşatmasın inşallah.son sözüm:zalimler için yaşasın cehennem.
Bugün böyle rahat oturabiliyorsak (kısmen de olsa)

Bu kahramanımızın sayesindedir.

Onun attığı bir kurşun bugün kaç canı kurtardı. Belki kendisinden 30 kurşun çıktı ama eğer Kuran'ın ayetinde ki gibiyse çok canı yanmamıştır umarım.



Bugün hepimizin o kahramanın ailesinden helallik almamız gerekiyor. Onun çocukları artık bize emanet.