textbook okumadan mezun olmak – Tıbbiyeli Sözlük
Değerli slayt severler. kitaplığında duran koca textbookları uzaktan severek mezun olan akranlarım. işte yepyeni bir genellemeyle karşınızdayım. Hadi vurun.
ülkenin, eğitim sisteminin acı tablosudur. mezun olunabilir mi evet. hatta yüksek not alınabilir mi, o da evet. iyi bir hekim olunabilir mi, tartışılır. iyi hekim olmak bana göre daha çok pratikle ilgilidir, çeşit çeşit hasta görmekle ilgilidir. ancak temelini sadece hocaların slaytlarıyla yarım yamalak kurmaya çalışmış birisi hasta görse fayda eder mi? bilemiyorum. birçok arkadaşım var hiç textbook sayfası açmayan. bakalım ilerde göreceğim. ha, ben textbook okuyor muyum? her ders için değil. textbookları alıp dersleri onlardan takip etmiyorum. böyle yaparsam sene tekrarsız mezun olmamın mümkün olmadığını düşünüyorum. slaytsız, fotokopisiz geçmek zor.
Tamam arkadaşlar en idealist sizsiniz en çok siz biliyosunuz şahsen ben ikna oldum.

Ve eved hayallerim ortalama bi hastanede "vasat" bir doktor olmak
Şartlar bizi buna zorluyor, çalışılacak o kadar slayttan textbooka vakit kalmıyor.tatillerde okunabilitesi vardır ancak okunamaz bir türlü vakit ayırılamaz, eğer slaytlarınız vasat değilse ve pratiğiniz iyiyse (ki bence en önemlisi bu) vasat bir doktor olunmaz tahminimce hem textbooklar asistanlık döneminde de okunabilir, yani umarım.
Slayt okumadan,çıkmış bakmadan sınıf geçmek çok zor.Herkesin ortak kanısı ve de ülkemizin yadsınamaz gerçeği bu.

Ama şahsi görüşüm konu işlenirken 1 2 saat göz gezdirilmesi (ben de öyle yapıyorum).özellikle bazı dersler (bkz:fizyoloji) için çok gerekli.
Sene içinde 1.sınıfın son (4.) komitesine çalışırken dedim ki o kadar guyton aldık yav şu kas fizyolojisine oradan çalışalım da boşa gitmesin hem de havamız olsun. Açtım sayfayı okuyorum ne kadar ilginç ya falan diye kendimi gaza getirmeye çalışarak. Sonra bi ara dedim ki şuraya bi slayttan da bakayım. Okuyorum slaytı tanıdık geliyor okuduklarım. Aynı cümleleri okumuş gibiyim. Slayt doğrudan kitaptan seçmeymiş, cümleler de aynı. E ne uğraşacağım textbookuna da slaytına da başlarım zaten anlamıyorum dedim geçmiş senenin notlarından çalıştım sonra sıkılıp :) textbooka çalışsam hayatta yapamayacağım kadar da fazla net yaptım.